ΠΟΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ 4 ΚΑΙ ΠΟΙΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ?-ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ,ΕΝ ΜΕΣΩ COVID!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από αύριο Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ανοίγουν τα πανεπιστήμια της χώρας, εκτός από το ΑΠΘ, το ΠΑΜΑΚ, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Δυτικής Αττικής, που ανοίγουν τις πύλες τους την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 Οκτώβρη.

Η μετάθεση της ημερομηνίας των συγκεκριμένων πανεπιστημίων, έγινε προκειμένου να γίνει καλύτερη προετοιμασία, όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ενώ για αύριο Δευτέρα 4 Οκτώβρη, ισχύει το άνοιγμα των Πανεπιστημίων Κρήτης, Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

Όσον αφορά τις σχολές και τα τμήματα των Πανεπιστημίων, π.χ. το ΕΚΠΑ και το Τμήμα Φιλολογίας, ξεκινούν τα μαθήματα αύριο στις 4 Οκτώβρη, ενώ το Τμήμα της Ψυχολογίας και της Νομικής Σχολής, στις 11 Οκτώβρη.

ΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΌΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

  • Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για Covid-19, τον οποίο έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών ή
  • Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή
  • Να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για Κορωνοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
  • Δυνατότητα σύμβασης παροχής υπηρεσιών από τα πανεπιστήμια να προσλαμβάνουν άτομα για τον αποκλειστικό έλεγχο της διασφάλισης τήρησης των μέτρων.
  • Κάθε Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ, με απόφαση του αρμοδίου οργάνου, ορίζει τον υπεύθυνο διαχείρισης Covid-19 και τον αναπληρωτή του.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους των ΑΕΙ όπου υπάρχει συνωστισμός. Εξαιρούνται περιπτώσεις όπου η φύση του διδασκόμενου μαθήματος δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή τους με χρήση μάσκας (π.χ. αθλήματα σε Σχολές Φυσικής Αγωγής, χρήση πνευστών μουσικών οργάνων σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών).
  • Τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα Υγιεινής και Καθαριότητας/Απολύμανσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς χώρους των ΑΕΙ, η διασφάλιση επαρκούς αερισμού, ο συνεχής καθαρισμός και η εφαρμογή απολυμαντικών σε επιφάνειες και εργαστηριακό εξοπλισμό.
  • Τελετές ορκωμοσίας με φυσική παρουσία, θα διενεργούνται πλέον κατόπιν επιδείξεως βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού αποτελέσματος και με χρήση μάσκας.
  • Στις φοιτητικές εστίες, τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.
  • Για τα Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα λειτουργίας και κανόνες υγιεινής.
  • Για τη λειτουργία αιθουσών πολυμέσων -αναγνωστηρίων- βιβλιοθηκών, θα πραγματοποιείται είσοδος, με τις ανάλογες βεβαιώσεις και τεστ.

Ωστόσο η ηλεκτρονική βάση των δεδομένων, στην οποία οι φοιτητές αποκτούν τη δυνατότητα κατάθεσης των δικαιολογητικών, εμβολιασμού, νόσησης και εργαστηριακών τεστ και στην οποία γίνεται και η ανάλογη επιβεβαίωση των στοιχείων, είναι το: edupass

Οι ίδιοι όροι λειτουργίας ισχύουν και ΙΕΚ και Κολέγια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο