ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Κατέφθασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία πρόκειται να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου στην πόλη μας.

Αρχικός προορισμός θα είναι η παρουσία της, στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης μας, Αγίου Δημητρίου και έπειτα στην επέτειο της απελευθέρωσης, της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ:

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 18.30

  • Πρόκειται να παραστεί σε εκδήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με θέμα τους Αγώνες της Κύπρου για την Εθνική Παλιγγενεσία, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου

  • Θα μεταβεί στις 8:15 το πρωί στον Λευκό Πύργο για την έπαρση της σημαίας και στη συνέχεια στον ναό του Αγίου Δημητρίου για την δοξολογία.
  • Στις 13:30 θα παρακαθήσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στις 17:30 θα παραστεί στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
  • Στις 18:30, θα παρακολουθήσει την τελετή εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 109ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου

  • Στις 11:00 θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας των νέων αξιωματικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και στις 12:00 στα εγκαίνια του αρχείου Ντίνου Χριστιανόπουλου στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
  • Στις 18:00, η κ. Σακελλαροπούλου θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Φιλελληνισμοί, 1780-1860» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και στις 19:00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης-Casa Bianca, όπου θα ξεναγηθεί στην έκθεση «Νικόλαος Γύζης-120 χρόνια από τον θάνατό του».
  • Στις 21:00 θα παρακολουθήσει συναυλία, αφιερωμένη στα 80 χρόνια από το έπος του ’40, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

  • Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στις 10:30 το πρωί στεφάνι στο Ηρώο του Γ ΄Σώματος Στρατού και στη συνέχεια, στις 11:00 η ώρα, θα παρακολουθήσει τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, με την οποία θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο