ΜAΓΕΨΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ,Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με λαμπρότητα και φέτος εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, την οποίαν τίμησαν-μέσω της μεγάλης,στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας-τοπικοί άρχοντες του κράτους, και πλήθος κόσμου-που παρευρέθηκε σε αυτήν, απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Πρώτη και καλύτερη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία παρευρέθηκε τιμώντας την Θεσσαλονίκη μας.

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας:

Σήμερα τιμάμε αυτούς που στο Έπος του ’40 αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.
Είμαστε ευγνώμονες στις Ένοπλες Δυνάμεις που μας προασπίζουν από κάθε κίνδυνο σε γη, αέρα θάλασσα. Χρόνια πολλά”.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης παρευρέθηκαν πολλοί βουλευτές, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι κομμάτων:ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης,Κυριάκος Βελόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας & Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας,ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος και πολλοί άλλοι.

Πλούσια πεζοπόρα τμήματα,εντυπωσιακά άρματα μάχης, με βαρέα οχήματα του ελληνικού στρατού και εναέρια μέσα, που έκαναν φαντασμαγορικούς ελιγμούς, όπως και η ελεύθερη πτώση που πραγματοποίησαν δύο αλεξιπτωτιστές(για πρώτη φορά στην παρέλαση,της πόλης μας), μας γέμισαν υπερηφάνεια και συγκίνηση.

Εντυπωσιακό ήταν το μήνυμα του πιλότου του F-16, από την ομάδα “Ζευς”,της πολεμικής αεροπορίας, ονόματι:επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής:

«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά, Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή βρέθηκε στο μάτι των εχθρών πάλεψε και νίκησε» είπε ο πιλότος του αεροσκάφους και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά για να κλείσει το χαιρετισμό του: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο