ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Κατάλληλο κρίθηκε το πόσιμο νερό της Αρναίας Χαλκιδικής, ύστερα από τις εκτεταμένες δειγματοληψίες και αναλύσεις νερού, που πραγματοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί πως τα συνεχόμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν-στις 17 του μήνα- στην περιοχή, δεν παρουσιάζουν καμία απολύτως σύνδεση, με την κατανάλωση του νερού της βρύσης.

“Το δίκτυο ύδρευσης της Αρναίας, είναι ασφαλές και γίνεται ακόμα ασφαλέστερο μετά την ολοκλήρωση του έργου εφαρμογής νέων φίλτρων σε τρεις γεωτρήσεις, που ήδη παραδόθηκε”, δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Επιπλέον, επειδή δεν εντοπίστηκε η πηγή διασποράς της ίωσης, κάλεσε τους δημότες να παραμείνουν σχολαστικοί στην εφαρμογή μέτρων προσωπικής υγιεινής.

Αρχικά από τον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, συστάθηκε προς όλους τους κατοίκους, να μην καταναλώνουν το πόσιμου νερό της βρύσης.

Ύστερα όμως από τις δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν στο Κ΄έντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης, Μονάδων Αντιρύπανσης Χαλκιδικής, στο εργαστήριο του ΕΟΔΥ της Λάρισας, αλλά και του ΕΛΓΟ Δήμητρας, κρίθηκε απολύτως κατάλληλο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο