“ΜΕ SELF TEST ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΡΙΑΚΟ Ή RAPID,Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18ΕΤΩΝ,ΣΤΟΥΣ ΜΕΙΚΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ”-ΌΛΑ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ-ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ-ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Νέα αυστηρότερα μέτρα, ανάσχεσης της πανδημίας, πρόκειται να ισχύσουν από σήμερα 6 Οκτωβρίου 2021, διενεργώντας εξονυχιστικούς ελέγχους, τα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προκειμένου να αποφευχθούν οι παραβάσεις των πολιτών.

Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές, υποχρεούνται να κάνουν 2 self test, ανά εβδομάδα, προκειμένου να γίνεται δεκτή η είσοδό τους στις σχολικές μονάδες.

Τα νέα μέτρα-κατά τη δήλωση Πλεύρη(Υπουργού Υγείας)- ισχύουν για την προστασία των ανεμβολίαστων, ενώ για τους εκκλησιαστικούς χώρους, τόνισε ότι θα ήταν πρακτικά αδύνατο, να υποχρεώσει τους ναούς να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο και ότι δεν είναι δυνατόν να εμποδιστεί η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών, όπως προβλέπεται και από το σύνταγμα.

Το αποτέλεσμα για όλες τις σχολικές μονάδες, δηλώνεται ηλεκτρονικά στη νέα πλατφόρμα : edupass.gov.gr, μέσω της οποίας, πρόκειται να εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα Covid-19.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΟΥ ΙΣΧΎΟΥΝ ΑΠΟ ΑΎΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2021:

  • Oι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι-είτε σε δ΄ημόσιο, είτε σε ιδιωτικό τομέα-υποχρεούνται να κάνουν 2 rapid test ή PCR test, ανά εβδομάδα, με έξοδα δικά τους.
  • Οι ανεμβολίαστοι πολίτες,υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό test(rapid ή PCR), κατά την πρόσβασή τους σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, κλπ.
  • Οι ανεμβολίαστοι πολίτες, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό test(rapid ή PCR),κατά την είσοδό τους, σε εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, χώρους διασκέδασης,ανοιχτούς χώρους εστίασης, ανοιχτούς(μεικτούς) χώρους-εξωτερικούς για καφέ.
  • Για τους ανήλικους(παιδιά και έφηβοι, έως 17ετών):επιτρέπεται η πρόσβασή τους, σε μεικτούς και αμιγείς χώρους, μόνο με την επίδειξη αρνητικού self test.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΑ:

  • Super Market,
  • Καταστήματα Τροφίμων,
  • Φαρμακεία
  • Εκκλησίες

Όσοι και όσες, δεν επιθυμούν να υποβληθούν στη διενέργεια των τεστ, θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους, μέσω click away, σύμφωνα με τις δηλώσεις υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Με την πρώτη παράβαση στις επιχειρήσεις, θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000ευρώ και αναστολή λειτουργίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο