ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με την επίδειξη της “σχολικής κάρτας” και μόνο, θα μπορούν οι μαθητές να εισέρχονται τόσο σε καταστήματα της εστίασης, όσο και σε άλλους είδους μαγαζιά, σύμφωνα με την δήλωση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργου Γεωργαντά.

Η λεγόμενη “κα΄ρτα των μαθητών”, είναι ένα αποδεικτικό στοιχείο βεβαίωσης, πως ο μαθητής έχει κάνει το απαραίτητο self test του.Τώρα με την νέα ρύθμιση που θα εφαρμοστεί, ο κάθε μαθητής δεν θα υποχρεώνεται και στη διενέργεια κι’ άλλου Test.

«Αυτό που βεβαιώνεται στη σχολική κάρτα είναι μέσα από την εφαρμογή του self test, δηλαδή ουσιαστικά βεβαιώνεται ότι το παιδί έχει υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, ο οποίος προβλέπεται. Επειδή αναγράφεται όμως σχολική κάρτα απασχολεί ορισμένους επαγγελματίες. Τα παιδιά για να πηγαίνουν στο σχολείο πρέπει να κάνουν δυο self test, ενώ για επιπλέον δραστηριότητες τα σαββατοκύριακα θα πρέπει να κάνουν ακόμη ένα. Θα βρούμε τον τρόπο με αρμόδια υπουργεία να υπάρξει εκείνη η ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να υποστούν κι άλλο self test. Η σχολική κάρτα αποδεικνύει ότι ο μαθητής έκανε self test, μπορεί ένας καταστηματάρχης κι έτσι όπως είναι να το δεχτεί. Σε κάθε περίπτωση για να μην υπάρχει παρερμηνεία θα δοθούν διευκρινίσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο