ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ,ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Νέα επιπλέον περιοριστικά μέτρα, ανακοινώνονται από την ερχόμενη Δευτέρα, για όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες της χώρας, σύμφωνα με διάγγελμα του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Με αυτό το σχέδιο προχωρούμε στο επόμενο δίμηνο. Για να έχουμε φέτος καλύτερα Χριστούγεννα από πέρυσι. Και μέχρι τότε οι συνεχείς έλεγχοι, τα πολλά τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας να σταθεροποιήσουν και να μειώσουν τα κρούσματα. Και οι εμβολιασμοί πρώτης και τρίτης δόσης, ιδίως στους άνω των 60, να μειώσουν τις νοσηλείες και τα θύματα», τόνισε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός.

΄ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ,ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ:

  • Πε΄ραν της εστίασης, οι ανεμβολίαστοι πολίτες, δεν θα εισέρχονται πλέον και σε επιπλέον κλειστές αίθουσες και χωρίς την επίδειξη αρνητικού τεστ(θέατρα, σινεμά,μουσεία,γυμναστήρια,κλπ).
  • Η είσοδος των πιστών στις εκκλησίες, θα ΄γίνεται μόνο την επίδειξη αρνητικού rapid test η PCR.
  • Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους, για τους εμβολιασμένους πολίτες, άνω των 60ετών, δεν θα είναι σε ισχύ, 7 μήνες μετά από την έκδοσή του. Θα δίνεται ένας μήνας περιθώριο, για τον εμβολιασμό τους, με την 3η δόση. Εξετάζεται το ζήτημα εγκυρότητας, της “Ψηφιακής Ευρωπαϊκής Βεβαίωσης”, μόνον με την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης.
  • Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο, για τυχόν αποφυγή συνωστισμού.
  • Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι.
  • Ενισχύεται κι’ άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με την αξιοποίηση ιδιωτικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
  • Στις περιοχές “μεγάλης πίεσης”, επιτάσσονται οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών(προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών, που βρίσκονται σε αναστολή).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο