H ΔΙΕΘΝΗΣ ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ & H 5η ART THESSALONIKI FAIR,ΣΤΗ ΔΕΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στις εγκαταστάσεις τις ΔΕΘ, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 28 Νοέμβρη.

Η έκθεση θα βρίσκεται στα περίπτερα 13,14 και 15 της Έκθεσης. Μια έκθεση που φιλοξενεί -συνήθως-15χώρες, με 236 εκθέτες, συμπεριλαμβανομένων Αυτών(450συγγραφείς και άνω, εικονογράφους, μεταφραστές και ομιλητές).

Κύριο θέμα αναφοράς των βιβλίων, η Εθνεγερσία του 1821, στο πλαίσιο συμπλήρωσης 200ετών από την Ελληνική Επανάσταση.Τιμώμενη θεματική ενότητα, η γερμανόφωνη λογοτεχνία, με την συμμετοχή των χωρών Γερμανίας, Ελβετίας και Αυστρίας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ:

  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ

Περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια,παρουσιάσεις και χρήσιμα εργαλεία, για τους επαγγελματίες μεταφράσεων, αλλά κια θεωρητικές συζητήσεις, ειδικών θεμάτων.

  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

περιλαμβάνει την παρουσίαση 11 πρωτοεμφανιζόμενων λογοτεχνών, όπου διαβάζουν κείμενά τους, παράλληλα με τους κορυφαίους λογοτέχνες, της Εταιρείας Συγγραφέων στο ευρωπαϊκό χώρο και επικοινωνούν με τον Γιώργο Σκαμπαερώνη,αλλά και τον Ισίδωρο Ζουργό.

  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ(ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ)

Περιλαμβάνει ανοιχτές εκδηλώσεις, προς το κοινό, όπως π.χ.: παρουσιάσεις βιβλίων, μπουσικά εργαστήρια, κουκλοθέατρο, αφηγηματικοί περίπατοι κα.

Η 5η ART CONTEMPORATY THESSALONIKI FAIR

Βρίσκεται στα περίπτερα 9 και 10 της ΔΕΘ, Τιμώμενος καλλιτέχνης ο ομότιμος καθηγητής της Ανώτατης Σχολής, Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φωκάς.

Στην συμμετοχή των 29 γκαλερί της Ελλάδας(της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας), πρόκειται να φιλοξενηθούν παράλληλα και γκαλερί,ξένων χωρών όπως της Ιταλίας, της Τουρκίας, του Ιράκ, της Αμερικής και Ιαπωνίας.]

Παράλληλα με τα 20 projects, θα παρουσιαστεί μουσειακή έκθεση,με έργα του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, Victor Vasarely.

Ανάμεσα σε αυτά παρουσιάζεται και το έργο 10καλλιτεχνών, διακεκριμένων με βραβεία Mataroa. Παράλληλα θα υπάρχει η συμμετοχή της βραβευμένης-παγκοσμίως- συνθέτριας Λίνα Τόνια.

Τέλος δεν θα λύπη το ειδικό αφιέρωμα για τα 200χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, εμ την παράλληλη παρουσίαση 50συλλεκτικών-λιθογραφιών, φιλελλήνων ζωγράφων όπως: Adam Friedel,karl Krazeisen,Peter Von Hess, με την παράλληλη συμμετοχή ευρωπαϊκών εφημερίδων, της περιόδου 1821-1828.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο