ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΠΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στην τελετή των εγκαινίων ,του αρχείου του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου,του αναγνωστηρίου της κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, παρευρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η δωρεά Μέγα-Χριστιανόπουλου περιλαμβάνει: το αρχείο του Ντίνου Χριστιανόπουλου το οποίο περιέχει βιβλία, μια σειρά από αδημοσίευτα ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα, χειρόγραφα έργων, το αρχείο του περιοδικού «Διαγώνιος», 137 προσωπικά ημερολόγια (1945-2013), την αλληλογραφία του, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πίνακες, αρχείο συνεντεύξεων του λογοτέχνη,σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλα και προσωπικά του αντικείμενα, όπως και ένα εξίσου σημαντικό αρχείο ηχογραφήσεων σε σχέση με τον Τσιτσάνη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, καθώς κι ‘ότι θα πρέπει να “αποτελέσει πόλος έλξης για τους φοιτητές, τους ερευνητές,αλλά και τους αναγνώστες του”.

Η ίδια μάλιστα κατάφερε να έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί-από τη Διευθύντρια Αγγελική Χατζηγεωργίου-στη Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ.

Στο τέλος της τελετής, η κα Σακελλαροπούλου, έγραψε στο βιβλίο των εντυπώσεων, ενώ παράλληλα παρέλαβε τα αναμνηστικά δώρα,μέσω της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας,ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Δημήτρης Ασλανίδης κια πολλές άλλες γνωστές και μη προσωπικότητες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο