ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ,ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ?-ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Νέα μέτρα εισόδου και εξόδου στην Ελλάδα, τίθενται σε ισχύ από σήμερα Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021,μέχρι και την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, στο πλαίσιο αποφυγής μετάδοσης, της μετάλλαξης “Όμικρον”, του Covid.

Έτσι, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, ισχύουν τα παρακάτω:

  • Όλοι οι ταξιδιώτες, άνω των 5 ετών, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, αποκτούν την δυνατότητα εισόδου την χώρα μας, είτε με τη διενέργεια αρνητικού PCR(μοριακού)Test, διάρκειας 72ωρών, είτε με την διενέργεια Rapid Test 24ωρών.
  • όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην χώρα μας, θα πρέπει να επιδεικνύουν την σχετική διαγνωστική βεβαίωση, σε γλώσσα ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή και ρώσικη, περιλαμβάνοντας το ονοματεπώνυμο του εκάστοτε κατόχου.

Όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδ΄έψουν προς το εξωτερικό, θα πρέπει:

  • Στην Αυστρία, δεν ισχύουν πλέον τα Rapid Test και απαιτείται ανάλογο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, μέχρι και 270ημέρες, ύστερα από την τελευταία δόση, ή πιστοποιητικό νόσησης(εντός 180ημερών).
  • Στην Γερμανία, χρειάζεται ανάλογο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού(τουλάχιστον 14ημέρες, μετά από την δεύτερη δόση), είτε αρνητικό PCR Test(Μοριακό), είτε πιστοποιητικό νόσησης(τουλάχιστον από 28μέρες, μέχρι και 6μήνες νωρίτερα).
  • Στην Ισπανία, απαιτείται η επίδειξη αρνητικου΄Μοριακού Τεστ(PCR)72ωρών, ή Rapid Test(48ωρών) από την άφιξη, για όσυς δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.
  • Στην Ιταλία, απαιτείται διενέργεια διαγνωστικού Τεστ. Για όσους ταξιδιώτες δεν έχουν εμβολιαστεί και κατευθύνονται στην Ιταλία, μπαίνουν αυτομάτως σε καραντίνα(επί διάστημα 5ημερών) και έπειτα απαιτείται η διενέργεια νέου διαγνωστικού τεστ.
  • Στην Γαλλία, απαιτείται η διενέργεια διαγνωστικού τεστ PCR ή Rapid Test(48ωρών). Εξαίρεση γίνεται σε παιδιά ηλικίας κα΄τω των 12ετών, αφού το πιστοποιητικό των γονέων ή των κηδεμόνων τους, τα καλύπτει απόλυτα.
  • Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πλήρως εμβολιασμένοι, υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν τεστ, εντός δύο ημερών, πριν την άφιξή τους, αλλά και τη διενέργεια δεύτερου τεστ, εντός δύο ημερών, μετά την άφιξή τους. Ακόμη, μέχρις ώτου βγει το αποτέλεσμα, θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα. Από την διαδικασία αυτή εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας κάτω από 11ετών. Για τους ανεμβολίαστους, παραμένουν σε καραντίνα(10ημερών), αλλά θα χρειαστεί επιπλέον η δινέργεια 2 PCRTest, μετά την άφιξή τους, δηλαδή κατά την 2η και 8η ημέρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο