ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, δημοσιεύτηκαν από την ΚΥΑ, τα οποία πρόκειται να διαρκέσουν έως και της 2 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη.

Η απόφαση που πάρθηκε ύστερα από τις αποφάσεις των ειδικών αφορούν τα εξής παρακάτω:

  • Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ακόμη και στα γυμναστήρια, αλλά και στα μπαρ.
  • Η διπλή μάσκα ή οι ενισχυμένες μάσκες (ΚΝ95) είναι πλέον υποχρεωτικές, στα σουπερμάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Οι δημόσιες ή ιδιωτικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, σε καμιά περιοχή της χώρας. Από τη ρύθμιση αυτή, εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα.
  • Όσοι εισέρχονται στη χώρα, πέραν των Test που υποχρεούνται να έχουν πριν την είσοδο τους, θα πρέπει – μετά από ισχυρή σύσταση της επιτροπής- να υποβάλλονται σε επαναληπτικά τεστ, δηλαδή τη δεύτερη και την τέταρτη, μέρα από την ώρα που έρχονται στην Ελλάδα.
  • Ακόμη, ισχυρή σύσταση κάνει η επιτροπή, για testing πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Όπως δήλωσε ο υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης,”οι νεότεροι να βγουν, άλλα να προσέξουν τις επαφές τους με ευπαθή άτομα και ηλικιωμένους τις επόμενες μέρες από την έξοδο τους”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο