ΑΠΟ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ,ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η 3η ΔΟΣΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από την 1η Φεβρουαρίου, 500.000 περίπου πολίτες, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, όταν έχουν ακόμη πραγματοποιήσει την 3η δόση του εμβολιασμού τους, μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα των 6μηνών.

«Υπάρχουν επαρκέστατα ραντεβού, ώστε όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου να κάνουν και την τρίτη δόση. Από την 1η Φεβρουαρίου, θα ισχύσει για όλους τους ενήλικες και όχι μόνο για όσους είναι 60 ετών και άνω, όσοι ενώ δικαιούνται και μπορούν, δεν θα έχουν κάνει την τρίτη δόση, θα πάψει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα προνόμια που προσφέρει, όπως η είσοδος σε εστιατόρια και άλλους κλειστούς χώρους, εάν έχει παρέλθει το 7μηνο μετά από την δεύτερη δόση του εμβολίου»,τόνισε σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε εκπομπή του ΑΝΤ1.

Παράλληλα όπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, η διάρκεια του πιστοποιητικού, παραμένει στους 9 μήνες, όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά και την είσοδο των πολιτών τόσο σε εμπορικά καταστήματα, όσο και σε χώρους εστίασης στην χώρα μας.

Τέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, σε ηλικιακή ομάδα, μικρότερης των 60ετών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο