ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ:Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ,ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

ΡΕΠΡΟΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής παρέδωσε τις γραπτές απαντήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στο σχέδιο της διμερούς συμφωνίας που είχε παρουσιάσει νωρίτερα η ρωσική πλευρά», τονίζει στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, για το ζήτημα της παράδοσης των απαντήσεων, στον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό, του πρέσβη των ΗΠΑ Τζόν Σάλιβαν

Η απάντηση ωστόσο, αφορά τις προτάσεις, για τις εγγυήσεις ασφαλείας.

“Για μεγαλύτερη εισβολή, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που θα αλλάξει τον κόσμο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Σάλιβαν παράλληλα παρέμεινε στο υπουργείο πάνω από μισή ώρα, ωστόσο δεν έκανε κανένα απολύτως σχολιασμό, περί του εν λόγω ζητήματος.

Την πεποίθησή του ότι η Ρωσία δεν δημοσιεύει την απάντηση των ΗΠΑ, πε΄ρι εγγυήσεων ασφαλείας, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Το ρωσικό συμβούλιο Εξωτερικών, έβγαλε στο φως της δημοσιότητας στις 17Δεκέμβρη, δύο σχέδια συμφωνιών, περί εγγυήσεων ασφαλείας,όπου η Μόσχα περιμένει από Ουάσινγκτον και ΝΑΤΟ.

Το ζήτημα του Ουκρανικού, αφορά τη ρωσική εισβολή που πρόκειται να γίνει από τη Δύση στην Ουκρανία. Απ’ την άλλη η πλευρά της Ουάσιγκτον, στέλνει στο Κίεβο, όπλα και πυρομαχικά, εν όψη της επικείμενης εισβολής, με 8.500 Αμερικανούς στρατιώτες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο