ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠ΄ΤΗ ΡΩΣΙΑ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Η Ρωσία θα πρέπει να μας μιλήσει αργά ή γρήγορα για το πώς θα τερματιστούν οι εχθροπραξίες και θα σταματήσει αυτή η εισβολή»,τόνισε σε νέο διάγγελμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μία μέρα με΄τα την έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων των Ρώσων, έναντι των Ουκρανών.

«Σήμερα το πρωί υπερασπιζόμαστε μόνοι μας τη χώρα μας. Όπως χθες, οι πιο ισχυρές δυνάμεις του κόσμου παρακολουθούν από μακριά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, ζητώντας από τους δυτικούς,τον τερματισμό της βίαιης επίθεσης από τη Ρωσία,που σφυροκοπούν τα Ουκρανικά εδάφη ανελέητα.

Στην αναφορά του ο Ζελε΄νσκι,εξέφρασε την δυσαρέσκιά του, για τις κυρώσεις που επέβαλε η Αμερικανική πλευρά και δεν “έπιασαν τόπο”.

«Ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος, ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο. Τώρα αυτός και η χώρα του θα υποστούν τις συνέπειες. Εξουσιοδοτώ νέες κυρώσεις με τεράστιο κόστος για τη Ρωσία»,ανέφερε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος, δηλώνει πρόθυμος να συμμετάσχει στην διαπραγμάτευση,των όρων παράδοσης με το Κίεβο,για ένα “ουδέτερο” καθεστώς.

Ωστόσο κατά το τελευταίο 24ωρο,κατερρίφθη ρωσικό αεροσκάφος-εντός του Κιέβο-από τις ένοπλες ουκρανικές δυνάμεις.Η συντριβή σημειώθηκε σε εννιαόροφη πολυκατοικία ,στην οποία τραυματίστηκαν τρία άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι αρκετά σοβαρά.

Απ΄την άλλη 137 Ουκρανοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί και εκαντοντάδες είναι οι τραυματίες, από το σφυροκόπημα των Ρώσων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο