“ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ”-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ALPHA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

“Τον πόλεμο αυτόν δεν τον θέλαμε, δεν τον ήθελε η Δύση, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Τον επέλεξε ο Πούτιν και αυτός θα πληρώσει τις συνέπειες, και δυστυχώς θα τις πληρώσει και ο ρωσικός λαός”,τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Alpha και τον Αντώνη Στρόιτερ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας,Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ηθικά σωστή”έκρινε την απόφασή του ο πρωθυπουργός, να αποστείλει αμυντική βοήθει στην Ουκρανία, πράττοντας όπως είπε χαρακτηριστικά το σωστό, όπως έπραξε η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών.

“Στο ζήτημα αυτό η Ρωσία έχει επιλέξει τακτική βίαιων βομβαρδισμών που δυστυχώς θα σημαίνει και αμάχων. Η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή στο ανώτατο επίπεδο επικοινωνία με τη Ρωσία”,συνε΄χισε επιγραμματικά.

“Δεν το περιμέναμε γιατί πραγματικά είμαστε μπροστά σε ένα νέο κόσμο. Αποτελεί την αναίρεση του καθεστώτος ειρήνης και ασφάλειας. Μιλάμε για ένα νέο ψυχρό πόλεμο για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα τελειώσει. Ο Πούτιν επέλεξε να επιβάλλει το δικό του τρόπο ζωής σε μια άλλη χώρα. Αφορά αυτό όλους μας και γι’ αυτό υπήρξε αυτή η καθολική αντίδραση”.

“Αναφέρομαι στον πρόεδρο Πούτιν και όχι στη Ρωσία γιατί πιστεύω ότι η πλειοψηφία του ρωσικού λαού δεν ήθελε αυτόν τον πόλεμο. Σήμερα πολιορκείται η Μαριούπολη. Συντελείται ανθρωπιστική καταστροφή. Απολύτως επιβεβλημένο να σταματήσουν τώρα οι εχθροπραξίες. Η Ρωσία σήμερα είναι παγκόσμια απομονωμένη. Είδατε το ψήφισμα στον ΟΗΕ”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο