ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ,Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στα γερά θεμέλια βελτίωσης σχέσεων, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας,έκανε λόγω ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης,κατά την διάρκεια συνάντησής του,με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 2 ώρες και πραγματοποιήθηκε στην προεδρική κατοικία Βαχντετίν,στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την επιθυμία του, ότι αν πάνε όλα καλά, το φθινόπωρο πρόκειται να συγκληθεί στην Ελλάδα, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:

“Ήταν μια συνάντηση που έγινε πρέπει να σας πω σε καλό κλίμα”.

“Νομίζω ότι συμφωνήσαμε ότι αντιμετωπίζουμε τόσες προκλήσεις ως ανθρωπότητα, αλλά και ως δύο χώρες σύμμαχοι αυτή την εποχή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που είναι πιο σημαντικό να εστιάζουμε σε αυτά που μας ενώνουν και λιγότερο σε αυτά που μας χωρίζουν”.

“Προφανώς επαναλάβαμε τις πάγιες εθνικές μας θέσεις”.

“Δώσαμε όμως έμφαση στην οικοδόμηση μίας θετικής ατζέντας, κυρίως στον τομέα της οικονομίας, όπου νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε μία σημαντική πρόοδο τους επόμενους μήνες”.

“Και εφόσον όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να συγκαλέσουμε ένα Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στην Ελλάδα πια. Είναι η σειρά μας να το διοργανώσουμε με το καλό. Με το καλό το φθινόπωρο”.

“Οπότε νομίζω ότι ήταν μια ευκαιρία για μια πολύ ανοιχτή. Πολύ ειλικρινή συζήτηση και πιστεύω ότι βάλαμε τα θεμέλια, είμαι προσεκτικός στις διατυπώσεις μου γιατί όπως ξέρετε έχουμε μεγάλες διαφορές που δεν γεφυρώνονται από τη μία στιγμή στην άλλη”.

“Βάλαμε τα θεμέλια για τη βελτίωση των σχέσεών μας και κυρίως για να συνεργαστούμε στα μεγάλα ζητήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα”.

“Είδατε και σήμερα τις τραγικές εικόνες από την Ουκρανία με αμάχους να χάνουν τη ζωή τους. Αυτά πρέπει να μας απασχολούν”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο