Η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Την ανακατασκευή του μαιευτηρίου της Μαριούπολης, ανακοίνωσε-μέσω τηλεδιάσκεψης και παρουσίας 4ρων ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου-ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης,ότι αναλαμβάνει ως κυβέρνηση, ως μια ένδειξη έμπρακτης στήριξης στον ελληνικό λαό της Ουκρανίας.

Το συγκεκριμένο μαιευτήριο χτυπήθηκε από τα ρωσικά πυρά λίγες μέρες πριν. Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ευρώπη, θα πρέπει να αναλάβει δράση, προφυλάσσοντας τις κοινωνίες της Ουκρανίας, μέχρι του τέλος των πολεμικών συρράξεων.

“Μιλήσαμε για τις συνέπειες εισβολής στην Ουκρανία και τις συνακόλουθες ανατιμήσεις, κυρίως τις εξωφρενικές ανατιμήσεις στην ενέργεια. Μιλήσαμε για την επιστροφή στην ανάπτυξη αύριο. Κοινή μας πεποίθηση είναι πως η αντιμετώπιση μιας τέτοιας πρόκλησης, απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή απάντηση”.

“Απαιτούνται δράσεις που θα προφυλάσσουν τις κοινωνίες μας τουλάχιστον ως το τέλος του πολέμου. Καμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση. Οι τέσσερις χώρες συμφωνήσαμε πως οι λύσεις δεν μπορεί να είναι μόνο εθνικές”.

“Πρέπει να υπάρξουν εναρμονισμένες ευρωπαϊκές απαντήσεις στην κερδοσκοπία. Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να πάρουμε αποφάσεις, άμεσα. Να συγκροτήσουμε ενιαίο μέτωπο στην οικονομία. Να δώσουμε έμφαση στις διασυνδέσεις και στο LNG. Επίσης, στην εξοικονόμηση”,τόνισε με΄σω τηλεδιάσκεψης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο