ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ,ΤΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Από 1η Μαρτίου, μέχρι και της 31Μαϊου 2022, πρόκειται να παραταθεί αυτομάτως η ασφαλιστική ικανότητα,όλων των μη μισθωτών του e-EFKA,ύστερα φυσικά από νομοθετική διάταξη που προωθείται στην Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ασφαλιστική ικανότητα αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοτελώς απασχολούμενους, τους αγρότες, αλλά και των έμμεσων μελών τους.

Ωστόσο η διοίκηση του ΕΦΚΑ, αναφέρει πως από 1η Ιουνίου, ισχύει όπως και από πάντοτε, η απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας, μόνο σε εκείνους που δεν έχουν οφειλές ή έχουν ρυθμιστικές οφειλές,κατόπιν τακτοποιήσεως.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ:

«Μάλιστα, προς αυτήν την κατεύθυνση και με στόχο τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων, στην ίδια νομοθετική διάταξη προβλέπεται η δυνατότητα λήψης ασφαλιστικής ικανότητας, εφόσον οι ασφαλισμένοι έχουν καταβάλει εντός του 2021 ή καταβάλλουν εντός του 2022 – αναδρομικά για το έτος 2021 – ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία την οποία είχαν επιλέξει για το έτος 2021. Με αυτόν τον τρόπο, δεν απαιτείται να πληρώσουν το σύνολο των οφειλών τους, αλλά μόνο αυτό που αντιστοιχεί στις εισφορές για παροχές σε είδος και σε χρήμα για το χρονικό διάστημα που προαναφέρθηκε. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται κατ’ εξαίρεση και για μία μόνο φορά».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο