Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΤΑ RAFALE ΚΑΤΕΠΛΗΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, για την επέτειο της 25η Μαρτίου του 1821, αφού πλήθος κόσμου παρευρέθηκε να την παρακολουθήσει από κοντά, παρόλο τις ειδικές περιοριστικές συνθήκες, που επικρατούν στην χώρα μας.

Η εορταστική ημέρα ξεκίνησε με 21 χαιρετιστήριες βολές,του πυροβολείου στο Λυκαβηττό.Ακολούθησε η επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας,στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και εν συνεχεία την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να επισκέπτεται τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, παρακολουθώντας από κοντά την ιερή Δοξολογία,παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, πολλών εκπροσώπων Εκκλησιών,βουλευτών, ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων των Σωμα΄των Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων της Προέδρου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τιμώντας ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των ηρώων της επανάστασης και εν συνεχεία η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Μετ’ έπειτα ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτικη΄ παρέλαση στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12:15 το μεσημέρι.

Μηχανοκίνητα πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας,ελικόπτερα διαφόρων Τύπων και των Τριών Κλάδων των Δυνάμεων, η παρουσία του θρυλικού αεροσκάφους Supermarine SPITFIRE MJ755, συνοδεία του αεροσκάφους F-16,κατέπληξαν τους παρευρισκόμενους και μη, που παρακολούθησαν είτε από κοντά, είτε μέσω της TV, την μεγάλη παρέλαση.

“Η σημερινή ημέρα μας εμπνέει και μας εμψυχώνει για να διαφυλάσσουμε την εθνική μας κυριαρχία”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η κα Σακελλαροπούλου.

“Αντλούμε έμπνευση από το παράδειγμα των αγωνιστών του ‘21 και οφείλουμε να παλέψουμε για να νικήσουμε τις προκλήσεις με τους συμμάχους μας”, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο