ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στις 16 Μαϊου, “κλείδωσε” επίσημα, η επικείμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάϊντεν στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την σημερινή επίσημη ανακοίνωση της Τζεν Ψάκι.

Στο τραπέζι των συζητήσεων, πρόκειται να τεθούν ζητήματα, όπως του πολέμου στην Ουκρανία, των διμερών οικονομικών σχέσεων, της ενεργειακής ασφάλειας και της κλιματικής αλλαγής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:

«Στις 16 Μαΐου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Joe Biden».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΨΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ,ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ, ΕΛΛΑΔΑΣ & ΑΜΕΡΙΚΗΣ:

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσβλέπει στην υποδοχή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας. Οι ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους Συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της. Θα συζητήσουν τη στενή μας συνεργασία σε παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας. Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Θα εορτάσουν επίσης την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας για γενιές».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο