ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΚΡΟΝ-ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΑΟ.

Σαρωτική νίκη με ποσοστό 58% επικράτησε ο Εμμανουέλ Μακρόν, έναντι της Μαρίν Λεπέν 42%, κατακτώντας την μεγάλη του νίκη, για δεύτερη 5ετία στην Προεδρία της χώρας.

Κλείνοντας οι κάλπες στις 9 ω΄ρα Ελλάδος, ο Μακρόν κατάφερε να επανεκλεγεί και να κερδίσει στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών.

Με τον ύμνο της Ευρώπης “Ωδή στην Χαρά”, κατευθύνθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος στον Πύργο του Άιφελ, για να δώσει την πρώτη του δημόσια ομιλία στο πλήθος,αμέσως μετά την επικράτησή του στις εκλογές.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στον Πύργο του Άιφελ, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την ομιλία του Γάλλου Προέδρου.

Μαζί του τον συνόδευε η αγαπημένη του σύζυγος Μπριζίτ, δίνοντάς του διπλή ευτυχία.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ:

“Ευχαριστώ φίλοι μου, συμπατριώτες μου, εδώ στο Παρίσι αλλά και παντού σε όλη την γαλλική επικρατεία. Πριν από οτιδήποτε άλλο ευχαριστώ. Μετά από πέντε χρόνια δύσκολου μετασχηματισμού, σήμερα μια πλειοψηφία έκανε την επιλογή να μου δείξει εμπιστοσύνη για τα επόμενα πέντε χρόνια”.

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, τους παράγοντες μου, τους ανθρώπους που με συνόδευσαν στην πορεία μου. Όλους όσους που έκαναν την εκλογή μου δυνατή. Ξέρω ότι κάνατε μεγάλη προσπάθεια και είχατε μεγάλη πεποίθηση. Και το κάνατε με την καρδιά σας”.

“Σκέφτομαι και τους συμπατριώτες μας που απείχαν. Η σιωπή τους σήμαινε άρνηση επιλογής και πρέπει να το σκεφτούμε και να δώσουμε απαντήσεις και γι αυτούς”.

“Η Γαλλία θα γίνει ένα μεγάλο έθνος οικολογίας. Πολλοί συμπατριώτες με ψήφισαν για να αποτελέσουν φράγμα στην ακροδεξιά. Η ψήφος σας με κινητοποιεί για τα επόμενα χρόνια. Έχετε καταθέσει σε μένα μία αίσθηση ευθύνης και δημοκρατίας”.

“Σκέφτομαι και όσους ψήφισαν την κυρία Λεπέν και κατανοώ την απογοήτευσή τους. Δεν θέλω να τους γιουχάρετε. Θέλω να είμαι πρόεδρος όλων, όχι ο υποψήφιος ενός στρατοπέδου. Ξέρω ότι για τους συμπατριώτες μας που ψήφισαν ακροδεξιά, ο θυμός τους ώθησε να ψηφίσουν αυτό το πρόγραμμα κι είναι επίσης δική μου ευθύνη και του επιτελείου μου. Η σημερινή ψήφος μας επιβάλλει να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσχέρειες και να απαντήσουμε σε όλες τις εκφράσεις θυμού”.

“Έχουμε ένα σχέδιο δημοκρατικό, κοινωνικό βασισμένο στην εργασία, ένα σχέδιο απελευθέρωσης των επιχειρηματικών, πολιτιστικών μας δυνατοτήτων, ένα σχέδιο που θέλω να φέρω εις πέρας τα επόμενα πέντε χρόνια και να απαντήσω στις διαιρέσεις και τις διαφορές συνεχίζοντας για μια κοινωνία πιο δίκαιη για την ισότητα ανδρών – γυναικών”.

“Γι’ αυτό λοιπόν, χρειάζεται να είμαστε φιλόδοξοι και απαιτητικοί γιατί έχουμε πολλά να κάνουμε. Είναι κι ο πόλεμος στην Ουκρανία που μας θυμίζει ότι ζούμε τραγική εποχή. Η Γαλλία πρέπει να δείξει την δύναμή της”.

“Η σημερινή ψήφος μάς επιβάλλει να σκεφτούμε όλες τις δυσκολίες που έχουμε βιώσει και να απαντήσουμε σε αυτό τον θυμό”.

“Όλοι μαζί πρέπει να ενωθούμε, μόνο έτσι θα ζήσουμε πιο ευτυχισμένοι στην Γαλλία. Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι ήσυχα, θα είναι ιστορικά χρόνια και μαζί θα γράψουμε την ιστορία της γενιάς μας.Με φιλοδοξία και με αγάπη για τη χώρα μας θέλω τα επόμενα πέντε χρόνια της θητείας μου να δούμε αυτούς τους νέους ορίζοντες”.

“Ζήτω η Δημοκρατία! Ζήτω η Γαλλία”!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο