ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΙΩΞΕ ΕΓΚΥΟ ΚΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου,υπέβαλε μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία επισκέφτηκε το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και το Παπαγεωργίου και δεν την εξυπηρέτησαν,με αποτέλεσμα να χάσει το κυοφορούμενο μωρό της.

Αρχικά η επίσκεψή της ήταν στο Ιπποκράτειο,όπου λόγω του ότι μόλις είχε λήξει η εφημερία του,”εδιωσαν” την εγκυμονούσα και της είπαν να μεταφερθεί στο Παπαγεωργίου.

Η γυναίκα όντως σε προχωρημένη εγκυμοσύνη 39εβδομάδων και με άσχημα συμπτώματα στο σώμα της, έντονους πόνους και συσπάσεις στη μήτρα με αίμα,πήγε στο Παπαγεωργίου, όπου και εκεί άργησαν να την υποβάλλουν σε επείγουσα καισαρική τομή,με αποτέλεσμα να χαθεί το βρέφος το οποίο γέννησε.

Υπε΄στη αποκόλληση πλακούντα και ρήξη μήτρας,αφού πρώτα νοσηλεύτηκε σε κλινική Covid,όντας εμβολιασμένη με 2 δόσεις και ασυμπτωματική.

Το μωρό βγήκε αλλά με ισχαιμική υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια,διασωληνώθηκε και έπειτα κατέληξε.Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα νοσηλεύτηκε από τις 26Φεβρουαρίου μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2022,για τα συμπτώματά της.

Ιδιώτης γυναικολόγος που παρακολουθούσε όλο το διάστημα την εγκυμοσύνη της γυναίκας, αναφέρει πως το έμβρυο δεν παρουσίαζε κανένα απολύτως πρόβλημα.

«Στο Ιπποκράτειο φτάσαμε περίπου στις 7.00 το πρωί και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου παρότι δήλωσα την κρισιμότητα της κατάστασης μου, μόλις περί τις 7.20 επελήφθη της κατάστασης μου κάποια ιατρός ή ειδικευόμενη ιατρός η οποία διενήργησε υπερηχογράφημα και υποτίθεται καρδιοτοκογράφημα! Έκπληκτη άκουσα ότι επειδή σε μισή ώρα έληγε η εφημερία του νοσοκομείου, αρνούντο να μου κάνουν εισαγωγή και να με υποβάλουν σε άμεση διαδικασία να γεννήσω, ακόμη και με καισαρική τομή, αφού ήδη δίδοντας το ιστορικό μου, τους είπα ότι έχω γεννήσει άλλες δύο φορές υγιέστατα παιδιά, πάλι με καισαρική τομή. Με έδιωξαν λοιπόν περί τις 7.30 π.μ. από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, λέγοντας μου να πάω στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο στις 8.00 π.μ. άρχιζε τη δική του εφημερία. Μάλιστα δε, όπως αναφέρω, μου αρνήθηκαν και τη μεταφορά μου με ασθενοφόρο παρότι ήμουν σε οικτρή κατάσταση από τους πόνους και το αίμα.Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με εισήγαγαν αρχικώς περί τις 8.40 π.μ., αντί σε γυναικολογική κλινική για να γεννήσω, σε Covid -19 κλινική στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και μια ώρα μετά, ήτοι στις 9.40 π.μ., της ίδιας ημέρας, με εισήγαγαν στη μαιευτική κλινική για επείγουσα, άμεση χειρουργική επέμβαση καισαρικής τομής, όπου και τελικώς μια ώρα μετά, ήτοι στις 10.30 π.μ. γέννησα με καισαρική τομή ένα άσφυγμο, άρρεν, ώριμο νεογνό υπό ισχιακή προβολή, έχοντας ήδη υποστεί εκ της εγκληματικής αρνήσεως, αλλά και της καθυστερήσεως των δύο νοσοκομείων, αποκόλληση πλακούντα και ρήξη μήτρας»αναφέρει η καταγγέλλουσα στη μηνυτήρια αναφορά της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο