ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

1) ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ

Το πράσινο τσάϊ φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, προσφέροντας στον οργανισμό την πλήρης επιτάχυνσή του.Έχει απουσία θερμίδων,στην περίπτωση που δεν προσθέσουμε την περιβόητη ζάχαρη.

2) ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Τα θαλασσινά φημίζονται για την πλειάδα βιταμινών συμπλέγματος Β,ψευδαργύρου,ασβεστίου,σεληνίου,σιδήρου και άλλων θρεπτικών συστατικών.Καλαμάρια,αστακοί,χταπόδια,σολομοί και άλλα,συμβάλουν στην ευεξία του οργανισμού μας.

3)ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Η δυνατότητα χρήσης ενός δυνατού πρωϊνού, μας βοηθά να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της εποχής.Η κατανάλωση γαλακτοκομικών,υδατανθράκων και “καλών” λιπαρών,βοηθούν τον μεταβολισμό μας και την διατήρηση της ενέργειάς μας,καθημερινά.

4)ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Καλοκαιρινά φρούτα όπως:φράουλες,κεράσια,πεπόνια,καρπούζια,σύκα,ροδάκινα,νεκταρίνα,βερίκοκα,αλλά και λαχανικά όπως: ντομάτες,μελιτζάνες,ραπανάκια,παντζάρια,φασολάκια,βοηθούν την ευεξία ενός υγιούς οργανισμού.

5)ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Η πλούσια κατανάλωση υγρών στοιχείων στον οργανισμό μας,τον ενυδατώνουν αλλά και τον προλαμβάνουν από την αφυδάτωση,κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.Λόγω ζέστης ο οργανισμός μας αποβάλει μεγάλη ποσότητα υγρών από το σώμα μας.Γι΄αυτό φροντίζουμε να έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκαλάκι νερό,ώστε να ενυδατωνόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε.

6)ΜΕΙΩΣΗ ΜΕΡΙΔΩΝ ΣΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Αλλάζοντας τα σερβίτσια μας,από μεγαλύτερα πιάτα που έχουμε όλοι μας, σε μικρότερα,αυτομάτως μειώνουμε και την ποσότητα λήψης του φαγητού μας.

7)Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΝΑΚ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Παίρνουμε μαζί μας υγιεινά σάντουιτς,φρούτα,ξηρούς καρπούς,σαλάτες,ώστε να μειώσουν την πείνα μας,στον εργασιακό μας χώρο.Τρώμε κάθε 3 ώρες σε πολύ μικρές ποσότητες,ώστε να μην υπάρξει μεγάλη απώλεια ενέργειας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο