Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ,ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ -ΒΕΡΟΙΑΣ-ΔΕΙΤΕ VIDEO ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και φέτος,στην Παναγία Σουμελά της Καστανιάς- Βέροιας,προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον εορτασμό της Θεοτόκου,σήμερα ανήμερα τον 15Αύγουστο,να προσκηνήσει με ευλάβεια και να εκπληρώσει πολλά από τα τάματά του.

Το πρωί κατά την Θ.Λειτουργία παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο, Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Έπειτα κατά την λήξη της Θ.Λειτουργίας,πραγματοποίησε την ομιλία του ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την πάνδημη Ιερά Λιτανεία της Θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, το τρισάγιο ενώπιον του μνημείου του Αλεξάνδρου Υψηλάντη και την κατάθεση στεφάνων.

Επίσης παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Καθηγούμενος του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Σουμελά Αρχιμανδρίτης. Αθηναγόρας Μπίρδας, ενώ έψαλλαν ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Προσκυνήματος κ. Βασίλειος Φωτιάδης μετά χορού Ιεροψαλτών.

Τέλος συμμετείχαν πολλοί στρατιωτικοί και τοπικοί άρχοντες συγγενών περιοχών.

https://twitter.com/thessreportage/status/1559254208506986496?s=20&t=cuD8aSJrfC8erMFmf5YPuA

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο