ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΑΛΟ-Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟ TWITTER

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

“Απαράδεκτες”, χαρακτηρίζει η Ιερά Σύνοδος, τις δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου για τις αμβλώσεις,”που αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος”,ύστερα από τον σάλο που προκάλεσε στην Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινωνία της Ελλάδος.

«Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει,αφού υπάρχει συναίνεση»,καθώς κι’ ότι ο μοναδικός λόγος να υπάρξει σεξουαλική επαφή είναι τεκνοποίηση,δηλώνοντας παράλληλα κάθετος για τα μέσα προφύλαξης και πολλές άλλες τέτοιες δηλώσεις,ήταν αρκετές ώστε να προκαλέσουν και να πυροδοτήσουν αρχικά την οργή των δημοσιογράφων και μετ’ έπειτα όλου του χριστιανικού λαού της κοινωνίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ:

«Οι σημερινές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» (ΣΚΑΪ) του εφησυχάζοντος Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου για την ψυχική και σωματική συμμετοχή των θυμάτων στο έγκλημα του βιασμού τους είναι απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών.

Τονίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου. Οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα του βιασμού, πέραν των άλλων, αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο, όσο και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων Αυτής και των φιλανθρωπικών φορέων τους, που στέκονται καθημερινώς και εμπράκτως στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέσα από δράσεις στηρίξεώς τους και ξενώνες φιλοξενίας τους, σε συνεργασία πάντοτε με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές.

Η άνευ εξαιρέσεων αντιμετώπιση της γυναίκας ως ισότιμης με τον άνδρα και η προστασία της απέναντι σε κάθε μορφής κακοποίηση αποτελούν την επίσημη θέση και στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οποιαδήποτε άποψη κληρικού, ανεξαρτήτως βαθμού Ιερωσύνης, που αποκλίνει από τις ανωτέρω θέσεις της Ιεράς Συνόδου, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο