ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ALLOU FUN PARK-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,πρότεινε ο εισαγγελέας,για το ζήτημα του σοβαρού ατυχήματος που προκάλεσε η εκτόξευση τεσσάρων νεαρών σε θαμνώδη έκταση,από το “τρενάκι του τρόμου”.

Η 22χρονη μάλιστα κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ,σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση,ενώ ο 24χρονος νοσηλεύεται επίσης σοβαρά με ρήξη σπλήνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης όταν μέσα από το τρενάκι,έπεσαν σε θαμνώδη έκταση τέσσερα άτομα.Το γεγονός σημειώθηκε την ώρα που το τρενάκι πέρασε από σημεία που η στάθμη του νερού ήταν αρκετά χαμηλή.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί η πορεία του τρένου και έτσι συνέβη το ατύχημα.

Η πλευρά της εταιρείας παραμένει η ίδια σε σχετικά ανακοίνωση που προέβαλε.

Η πλευρά ωστόσο του δικηγόρου του νεαρού,που κατάφερε να μιλήσει με τον ίδιο, μέσα από το νοσοκομείο ισχυρίζεται ότι συνέβησαν άλλου είδους καταστάσεις.

Οι ισχυρισμοί του δικηγόρου, κ.Παναγιώτη Καρυδομάτη:

«Χθες Τετάρτη, πήγα στο νοσοκομείο για να δω τον εντολέα μου, όταν βρισκόταν σε κατάσταση που να μπορούσε να αντιληφθεί τι γίνεται. Είχε προηγηθεί ένα εξιτήριο που του χορηγήθηκε, βγήκε απ΄ το νοσοκομείο, έδωσε μία συνέντευξη και μετά ένιωσε μια αδιαθεσία, έκανε εμετό είχε και ζαλάδες, και κρίθηκε αναγκαία η επανεισαγωγή του. Μπήκα στο νοσοκομείο και μίλησα μαζί του, μου περιέγραψε το περιστατικό».

«Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο νεαρός και οι φίλοι του ότι το τρενάκι κατηφορίζει χωρίς να έχει κάποιου είδους ανάσχεση ή τροχοπέδηση, και αντιλαμβάνεται ότι το τρενάκι δεν σταματάει εκεί στη στροφή και τους εκτοξεύει με την φορά και την άμεση και απότομη αλλαγή θέσης που παίρνει. Τους εκτοξεύει σαν «σφαίρες» εκτός του βαγονέτου».

«Το ζητούμενο ήταν ότι οι επιβάτες του βαγονέτου, δεν έχουν κάποιου είδους ζώνες ή μπάρες για να τους κρατήσουν καθηλωμένους στα καθίσματα, και κρατιούνται μόνο από κάποιες χειρολαβές».

«Άκουσα τον ισχυρισμό των υπευθύνων, ωστόσο εμείς δεν αποδεχόμαστε τον ισχυρισμό. Είναι προσχηματική αυτή η δικαιολογία. Είναι «μεγάλα» παιδιά, είναι νέοι άνθρωποι, με αρκετή καλή σωματοδομή, δεν είναι ελαφριά παιδάκια, που απλώς ήθελαν να παίξουν ή να κάνουν κάποιον άστοχο χειρισμό. Δεν είναι δυνατόν να σηκωθούν όρθιοι με αυτή τη φόρα».

«Είναι ενδεχομένως, αστοχία του υλικού και αμέλεια. Είναι ένα και μοναδικό δεδομένο, ότι όλα υποτίθεται έχουν ελεγχθεί. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που το νερό πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ανάσχεση, λένε οι αστυνομικοί που πήγαν πρώτοι στο σημείο ότι οι μηχανικοί του λούνα παρκ, παραδέχθηκαν ότι δεν ήταν επαρκές το νερό, αυτό ωστόσο δεν έχει κατατεθεί επίσημα. Η πρώτη κουβέντα συνήθως που λέμε υπό το καθεστώς του φόβου και του άγχους είναι συνήθως και η αληθινή και είναι αυτό που αναζητούμε. Οι ίδιοι οι τεχνικοί του πάρκου, λένε ότι τα έλεγξαν όλα μετά το συμβάν. Ποιος το έλεγξε; Ζητάμε να αναλάβει ένας πραγματογνώμονας ανεξάρτητος, διορισμένος, έχει ήδη επιμεληθεί ο διοικητής του ΑΤ Ρέντη, με την άμεση επέμβασή του, και περιμένουμε τι θα γίνει».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο