ΈΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ-ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αύριο το πρωί στις 10, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου,που ακούει στο όνομα του γιου της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ,ο μέχρι πρότινος πρίγκιπας Κα΄ρολος.

Και μάλιστα ο Βασιλιάς πλέον Κάρολος,πρόκειται να αποκαλείται Κάρολος Γ’ και η σύζυγός του Καμίλα Πάρκετ Μπόουλς,θα αποκαλείται ως Βασιλική Σύζυγος.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες,τόσο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα κυβερνητικά κτίρια και φυσικά στα ανάκτορα,ύστερα από τον θάνατο της 96χρονης Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο ιστότοπος της οικογένειας και αυτός σε φόντο μαύρο.Οι α΄νδρες του Συμβουλίου μαυροφορεμένοι και όλος ο κόσμος που στήνεται-από την πρώτη ώρα της ανακοίνωσης του θανάτου της-στα βασιλικά ανάκτορα,προκειμένου να τιμήσει την αγαπημένη τους Βασίλισσα.

Ο Κάρολος αμέσως μετά την ενθρόνισή του,θα απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα στον Βρετανικό λαό.

Επί 10 ολο΄κληρες ημέρες,οι εργασίες θα ανασταλούν.Στις 15:30 η πρωθυπουργός Λιζ Τρας,αλλά και τα με΄λη του Υπ.Συμβουλίου, πρόκειται να ακούσουν το διάγγελμα του νέου Βασιλιά.

Το Σάββατο η σορός της Ελισάβετ,πρόκειται να μεταφερθεί-μέσω βασιλικού τραίνου- ΄είτε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ,είτε στο παλάτι του Χόλιρουντ(οδικώς) στο Εδιμβούργο,είτε με αεροσκάφος της RAF,στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Νόρθχολντ του δυτικού Λονδίνου και έπειτα οδικώς στο πλάτι του Μπάκιγχαμ.

Την Κυριακή πρόκειται να μεταφερθεί στον καθεδρικό ναό της πόλης,Άγιο Τζάιλς,για να τελεστεί η Θ.Λειτουργία.

Την Δευτέρα η αείμνηστη Βασίλισσα, πρόκειται να μεταφερθεί από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Κοινοβούλιο,όπου θα τεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα.

Δέκα μέρες μετά τον θάνατό της,πρόκειται να τελεστεί η πολιτειακή κηδεία της-μεταφέροντάς την από το κοινοβούλιο στο Αβαείο του Γουέστμινστερ-παρουσία-πέραν του συγγενικού περιβάλλοντος- πλήθους ξένων ηγετών.

Ξεκινώντας με 2λεπτών σιγή,η σορός μεταφέρεται από το κάστρο Ουίνδσορ,στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στις 16:00 η ώρα,όπου τελε΄στηκε και η κηδεία του συζύγου της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο