Η ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ Γ’,ΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

“Κατά την εκτέλεση του βαρέος καθήκοντος που μου έχει ανατεθεί, στο οποίο αφιερώνω ό,τι μου έχει απομείνει από τη ζωή μου, προσεύχομαι για την καθοδήγηση και τη βοήθεια του παντοδύναμου Θεού”,τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του,ο επίσημος πλέον Βασιλιάς της Βρετανίας,Κάρολος ο Γ’.

Αρχικά συνεδρίασε το Συμβούλιο της Διαδοχής-στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου-στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Στην τελετή συμμετείχαν συνολικά 250 αξιωματούχοι,αλλά και μέλη του Μυστικού Συμβουλίου.Παρευρέθηκαν επίσης υπουργοί της κυβέρνησης,αλλά και πρώην πρωθυπουργοί, όπως Μπόρις τζόνσον,Τερέζα Μέι,Ντέιβιντ Κάμερον,Τόνι Μπλερ,Γκόρντον Μπράουν και τζον Μέιτζορ.

Ακόμη συμμετείχαν ανώτερα στελέχη της Αγγλικανικής Εκκλησίας,καθώς και μέλη της Βουλής των Λόρδων,ο Δήμαρχος,αλλά εξέχοντες πολίτες του Λονδίνου,όπως και η ύπατη αρμοστεία.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ Γ’:

“Η μητέρα μου έδωσε ένα παράδειγμα δια βίου αγάπης και ανιδιοτελούς υπηρεσίας. Η βασιλεία της μητέρας μου ήταν απαράμιλλη στη διάρκεια, την αφοσίωση και την αφοσίωσή της. Αν και θρηνούμε, την ευχαριστούμε για αυτήν την αφοσιωμένη ζωή”.

“Έχω βαθιά επίγνωση αυτής της βαθιάς κληρονομιάς και των σοβαρών καθηκόντων και βαριών ευθυνών που μου ανατίθενται τώρα”.

“Αναλαμβάνοντας αυτές τις ευθύνες. θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το εμπνευσμένο παράδειγμα που μου δόθηκε στη στήριξη της συνταγματικής κυβέρνησης και στην επιδίωξη της ειρήνης, της αρμονίας και της ευημερίας των λαών των νησιών, των βασιλείων και των εδαφών της Κοινοπολιτείας σε όλο τον κόσμο”.

“Με ενθαρρύνει βαθιά η διαρκής υποστήριξη της αγαπημένης μου συζύγου.Κατά την εκτέλεση του βαρέος καθήκοντος που μου έχει ανατεθεί, στο οποίο αφιερώνω ό,τι μου έχει απομείνει από τη ζωή μου, προσεύχομαι για την καθοδήγηση και τη βοήθεια του παντοδύναμου Θεού”.

“Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να επιβεβαιώσω την προθυμία και την πρόθεσή μου να συνεχίσω την παράδοση της παράδοσης των κληρονομικών εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της περιουσίας του Στέμματος στην κυβέρνηση προς όφελος όλων σε αντάλλαγμα για την κυρίαρχη επιχορήγηση, που υποστηρίζει τα επίσημα καθήκοντά μου ως αρχηγού του κράτους και αρχηγού του έθνους”.

Οι επίσημοι ωστόσο προσκεκλημένοι οι οποίοι παρευρέθηκαν στην τελετή ανακήρυξης,αναφώνησαν κατά την διάρκεια της υπογραφής των εγγράφων: «Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά!».

Εν συνεχεία ο Βασιλιάς επισήμως Κάρολος ο Γ,έδωσε την άδεια να κυκλοφορήσει η διακήρυξη στο Βασίλειο και ορκίστηκε να προασπίσει την ασφάλεια της Εκκλησίας της Σκωτίας, όπου υπάρχει διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι η στέψη του Βασιλιά πρόκειται να γίνει έπειτα από αρκετές ημέρες,καθώς την ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στην στέψη της μητέρας του,αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ.







Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο