ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ-ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε ηλικία 96ετών κηδεύτηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ,στον βασιλικό της τάφο στο Γουίνδσορ,γεγονός που συγκλόνισε όλο τον κόσμο,απ’ άκρη σ’ άκρη της γης.

Μια βασίλισσα που ήταν μητέρα 4 παιδιών.Μια βασίλισσα που κράτησε τον θρόνο της επί 70 ολόκληρα συναπτά έτη.Μια βασίλισσα που ήταν πιστή στον λαό της και δεν τον πρόδωσε ποτέ,γι’ αυτό και ήταν τόσο αγαπητή επί χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα η υγεία της είχε επιβαρυνθεί σημαντικά,όμως δεν άφησε στιγμή τα καθήκοντά της.Δύο μέρες πριν αποβιώσει,υποδέχτηκε τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Λιζ Τρας,χρίζοντάς την στο νέο της αξίωμα.

ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ Η ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

Μετά και την ολοκλήρωση της νεκρώσιμης ακολουθίας,η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε το μεγάλο της ταξίδι,προς τον ενταφιασμό της,δίπλα στον σύζυγός της Φίλιππο και τον πατέρα της Γεώργιο.

Εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά το γεγονός αυτό,αποχαιρετώντας την αγαπημένη τους Βασίλισσα επί σειρά ετών.

Παρουσία των στενών της συγγενικών προσώπων,κηδεύτηκε στην τελευταία της κατοικία.Ο νυν Βασιλιάς Κάρολος ο Γ’,μαζί με τα τρία του μικρότερα αδέλφια Άννα,Άντριου και Έντουαρτ,παρευρέθηκαν στην τελετή και βρισκόντουσαν πίσω από τον κιλλίβαντα,στον οποίο τοποθετήθηκε το φέρετρο της εκλιπούσας βασίλισσας,τον οποίο έσυρε άγημα 142 ναυτών.

Πίσω τους τα παιδιά του Καρόλου και άλλα μέλη της οικογένειας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο