ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΙΑΣΑΝ ΤΗΝ 19ΧΡΟΝΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν οι 2 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ,που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό τη1 9χρονης,εντός του Α.Τ.Ομόνοιας.

Οι όροι που τους επιβλήθηκαν:απαγόρευση εξόδου από την χώρα,υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους,έως και μία φορά τον μήνα.

Και οι δύο αστυνομικοί ηλικίας 24 και 28 ετών αντίστοιχα,φαίνεται να αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους επιβλήθηκαν.

Μάλιστα όπως ισχυρίστηκαν οι ίδιοι στην απολογία τους:”Ήρθε μόνη της γύρω στις 11 το βράδυ την ώρα που εμείς φεύγαμε για περιστατικό. Μας περίμενε όταν γυρίσαμε, σε διπλανή καφετέρια. Όταν επιστρέψαμε εκείνη μας ζήτησε να την ξεναγήσουμε στο αστυνομικό τμήμα”.

Η πλευρά της κοπέλας λέει το αντίθετο,ότι δεν επιθυμούσε την επαφή μαζί τους κι’ ότι εκείνοι την πρότειναν και την παρέσυραν στο δωμάτιο,με την πρόφαση της ξενάγησης.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ:

Το συμβάν σημειώθηκε κατά τις νυχτερινές ώρες της 13 Οκτώβρη 2022,εντός ισογείου “δωματίου” του Αστυνομικού Τμήματος της Ομόνοιας.Η ίδια αρχικά τους πλησίασε, προκειμένου να τους ρωτήσει κάτι.Αμέσως οι αστυνομικοί προθυμοποιήθηκαν να συζητήσουν μαζί της,πείθοντάς την να προβεί σε συνάντηση-αργότερα μαζί τους.Έπειτα κάθισαν σε διπλανή καφετέρια η οποία δεν λειτουργούσε και της ζητήθηκε η “ξενάγησή” της στο Α.Τ.Από εκεί και έπειτα ακολούθησαν όλα.

Το περιστατικό διερευνάται από το τμήμα “Αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ.,όπου αναζητήθηκε καταγραφικό υλικό μέσω καμερών στα κοντινά τετράγωνα της περιοχής,όπου και εντοπίστηκε ανα΄λογο υλικό.Επίσης κατασχέθηκε η φορητή κα΄μερα του ενός αστυνομικού,που κατέγραφε την πράξη επί τόπου την ώρα τέλεσής της,όπου και βρισκόταν η συσκευή πάνω στην στολή του.

Η κοπέλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή,γυναικολόγο,για την αιμοραγάι που υπέστη μέσω του βιασμού της από τους δυο αστυνομικούς,ως αποδεικτικά πειστήρια του συμβάντος. Επίσης εξετάστηκε και από πραγματογνώμονα-ψυχολόγο,αποδεικνύοντας πως η κοπέλα είχε πλήρης μνήμη και κρίση την ώρα του συμβάντος,αλλά ένοιωσε φοβισμένη και αδύναμη να αντιδράσει.

Την υπόθεση ανέλαβαν:η Εποπτεύουσα την Υπηρεσία μας Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ο Προϊστάμενος του Ά Τμήματος Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών».

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο