ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Ν.ΚΟΡΕΑ:ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 151 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΟΔΟΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗ HALLOWEEN

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τουλάχιστον 151νεκροί και 150τραυματίες,είναι απολογισμός του ποδοπατήματος που σημειώθηκε για τον εορτασμό του Halloween στη Σεούλ.

Πρόκειται για μία περιοχή η οποία φημίζεται για τη νυχτερινή διασκέδαση.Αποτελείται από στενά σοκάκια,με δεκάδες μπαρ και εστιατόρια και βρίσκεται στη συνοικία Ιτεγουόν.

Περίπου 100.000 άτομα είχαν επισκεφτεί την προαναφερόμενη συνοικία,για την πρω΄τη μεγάλη δημόσια συνάθροιση της Σεούλ,ύστερα από την άρση των περιοριστικών μέτρων-εδώ και τρία χρόνια-κατά της Covid-19.

Ασφυκτικά γεμάτα τα στενά της συνοικίας,με τον έναν να είναι στοιβαγμένος στον άλλο.Κάποια στιγμή ορισμένοι έπεσαν και οι υπόλοιποι προκειμένου να διαφύγουν,τους ποδοπατήσαν μέχρι θανάτου.Ακολούθησαν απερίγραπτες στιγμές.

Με ένα συλλυπητήριο μήνυμα απευθύνθηκε ο πρόεδρος της Αμερικής Τζο Μπάϊντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν: «Θρηνούμε με τον λαό της Δημοκρατίας της Κορέας και στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση σε όλους όσους τραυματίστηκαν».

Παράλληλα ο πρόεδρος της χώρας,Γιουν Σοκ-γελ, κήρυξε την Ν.Κορέα σε Εθνικό πένθος,εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων,καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στους εκατοντάδες τραυματίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο