ΕΓΚΑΙΝΙΑ “ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ” ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τα επίσημα πλέον εγκαίνια του πανέμορφου γλυπτού “Θαλασσινού Ορίζοντα”,πραγματοποιήθηκαν-σήμερα το απόγευμα-στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ένα γλυπτό του καλλιτέχνη και ομότιμου καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ,Γιώργου Τσάρα.

Μια δωρεά του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη,στην οποία παρευρέθηκαν τοπικοί άρχοντες της πόλης,αλλά και απλός κόσμος της γύρω και όχι μόνο περιοχής,προκειμένου να θαυμάσει από κοντά το εξαίσιο-αριστουργηματικό γλυπτό.

«Δίπλα στους τρεις κύκλους του Ζογγολόπουλου, του Ορίζοντα της Μάρθας Παναγιωτοπούλου, του invitation του Μαρκ Χατζηπατέρα, του χωρίς τίτλο Μιχάλη Κατζουράκη, έρχεται να βρει την θέση του ο Θεσσαλονίκης Ορίζοντας»,τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

Επιπλέον ο κος Ζέρβας,δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον δημιουργό του γλυπτού Γεώργιου Τσάρα.

«Ο Γιώργος Τσάρας είναι ένας καλλιτέχνης που έδωσε ιδιαίτερη ταυτότητα στην πόλη μας. Με πολλά αριστουργήματα αναβαθμίζει τους δημόσιους χώρους σε πολιτιστικά μνημεία. Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον Σταυρό Ανδρεάδη, έναν ευπατρίδη της Θεσσαλονίκης. Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί, φίλε Σταύρο, που παρά τις δυσκολίες, υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα, που κυρίως με την καλλιέργεια της ψυχής, στηρίζουν τις σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο