“ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”:ΣΟΚ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τρεις τουλάχιστον καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης,έγιναν από νεαρά παιδιά,που διέμεναν στην πασίγνωστη δομή φιλοξενίας “Κιβωτός του Κόσμου”,αφήνοντας άναυδους τους πα΄ντες, καθω΄ς επικεφαλής της δομής είναι ο πατέρας Αντώνιος.

Όπως ισχυρίζονται κανένας δεν γνώριζε το παραμικρό και βρίσκονται στην διάθεση των αρχών,προκειμένου να διερευνήσουν το ζήτημα εξονυχιστικά.

Η δομή φιλοξενίας είναι ενεργή για περισσότερο από δύο δεκαετίες και εκτείνεται σε ΄6 δομές.

Η αρχική καταγγελία ωστόσο προήλθε από ένα 19χρονο παιδί,πρώην φιλοξενούμενο της οργάνωσης.Έπειτα από αυτή ακολούθησαν και άλλες δύο καταγγελίες προσώπων,τα γεγονότα των οποίων συνέβησαν όταν τα νεαρά παιδιά ήταν ανήλικα.

Την υπόθεση ερευνών ανέλαβε αρχικά ο Συνήγορος του Πολίτη,το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας και η αρμόδια Εισαγγελία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”:

Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας. 
Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές. 
Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες. 
Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων που έχει δημιουργήσει, έχει πάντοτε πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη την παιδική προστασία, η οποία και αποτελεί το μοναδικό γνώμονα για το κοινωφελές έργο και τις δράσεις μας. 
Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διελεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο