ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ-ΌΛΕΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για την πασίγνωστη ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή,ύστερα από το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε και το οποίο ανακάλυψαν οι Βελγικές Αρχές,στο πλαίσιο των ερευνών τους για το ξέπλυμα χρήματος.

Η έρευνα των Αρχών αφορούσε, περιπτώσεις δωροδοκίας από αξιωματούχους του Κατάρ, είτε με την προσφορά χρημάτων,είτε με την διάθεση ακριβών δώρων, με στόχο την άσκηση επιρροής σε πρόσωπα με σημαίνουσα θέση στις Βρυξέλλες.

Η σύλληψή της επήλθε,΄ύστερα από την ενδελεχή έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της και τον εντοπισμό μετρητών μέσα σε σακούλες,ύστερα από την επί 48ώρες κράτησή της και ύστερα από σοβαρές υποψίες της Βελγικής αστυνομίας,για την εμπλοκή της σε κύκλωμα διαφθοράς,με συμμετέχοντες νυν και πρώην ευρωβουλευτές,βοηθούς,καθώς και δημόσια-ενεργά πρόσωπα.

Σύμφωνα με την L’echo,η Εύα Καϊλή μαζί με άλλους τρεις που επίσης οδηγούνται στη φυλακή,αντιμετωπίζει κατηγορίες: της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης», της «διαφθοράς» και του «ξεπλύματος χρήματος».Συνολικά έχουν προσαχθεί έξι άτομα.

Σύμφωνα με Βελγική εφημερίδα Le Soir,ο πατέρας της αφέθηκε προς το παρόν ελεύθερος.Επίσης από το σπίτι του Marc Tarabella, κατασχέθηκε εξοπλισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος και θα εξεταστεί,ωστόσο ο ευρωβουλευτής δεν συνελήφθη.

Μαζί της αντιμετωπίζουν κατηγορίες,ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι,ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και ένας λομπίστας των Βρυξελλών.

Παράλληλα με τον πατέρα της Εύας Καϊλή,αφέθηκε ελεύθερος και ο Λούκα Βισεντίνι,ως γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων..

Διευκρινίζεται ότι στο άκουσμα της είδησης του σκανδάλου που ξέσπασε,το ΠΑΣΟΚ διέγραψε οριστικά την Εύα Καϊλή,από την συμμετοχή της στο κόμμα.Παράλληλα επισπεύδονται διαδικασίες για την οριστική της καθαίρεση,από το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο