ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ “ΣΕΝ ΖΙΛ” ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ,ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στις φυλακές “Σεν Ζιλ” υψίστης ασφαλείας,κρατείται η πρώην ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή,ύστερα από το σκάνδαλο διαφθοράς-,της υπόθεσης του Katar-Gate- που ξέσπασε και συντάραξε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μάλιστα η κα Καϊλή,εντός 48ωρών μέχρι και 5 ημερών,πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή,ο οποίος θα αποφασίσει την προφυλάκισή της ή την ελευθερία της με περιοριστικούς όρους.

Μαζί της έχουν συλληφθεί ο σύντροφός της,Φραντσέσκο Τζιόρτζι,ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι καθώς κι ένας λομπίστας των Βρυξελλών.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Η σύζυγός και η κόρη του ευρωβουλευτή Παντσέρι, τέθηκαν σε κατ’ οίκον κράτηση στην Ιταλία, καθώς φέρονται να γνώριζαν για τις δοσοληψίες του. 

Η έρευνα των Αρχών αφορούσε, περιπτώσεις δωροδοκίας από αξιωματούχους του Κατάρ, είτε με την προσφορά χρημάτων,είτε με την διάθεση ακριβών δώρων, με στόχο την άσκηση επιρροής σε πρόσωπα με σημαίνουσα θέση στις Βρυξέλλες.

Διευκρινίζεται ότι στο άκουσμα της είδησης του σκανδάλου που ξέσπασε,το ΠΑΣΟΚ διέγραψε οριστικά την Εύα Καϊλή,από την συμμετοχή της στο κόμμα.Παράλληλα επισπεύδονται διαδικασίες για την οριστική της καθαίρεση,από το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο