ΥΠΟΘΕΣΗ QATAR GATE:ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ-ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αθώα δηλώνει η Εύα Καϊλη και υποστηρίζει την αποχή της,από κάθε εμπλοκή της στο σκάνδαλο του QatarGate που ξέσπασε στον ευρωπαϊκό-πολιτικό χώρο των υψηλόβαθμων προσώπων,ενώ παράλληλα σήμερα πρόκειται να κριθεί και η προφυλάκισή της-μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες,στο προδικαστικό συμβούλιο έως και την διεξαγωγή της “κύριας” δίκης.

Οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες της υπόθεσης χρηματισμού, Ευρωπαϊων Αξιωματούχων:Φραντσέσκο Τζιόρτζι, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και ο αποκαλούμενος Φ.

Εντωμεταξύ οι βελγικές αρχές,συνεχίζουν να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους,προκειμένου να ανακαλύψουν ακόμη περισσότερα στοιχεία,που καταδικάζουν τους συλληφθέντες.

Η Εύα Καϊλή ωστόσο αποτελεί παρελθόν για το ΠΑΣΟΚ,αφού επήλθε η άμεση διαγραφή της από το κόμμα,ύστερα από την βόμβα του σκανδάλου,που τράνταξε τα πολιτικά έδρανα.

Παράλληλα η ίδια,καθαιρέθηκε από αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,χθες Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022,με 625ψήφους υπέρ της καθαίρεσης,έναν κατά και 2 αποχές.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ από τις οικίες Καϊλή και Παντσέρι στη βελγική πρωτεύουσα με 600.000 να έχουν κατασχεθεί μόνο στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή.Επίσης ακολουθούν 150.000 ευρώ τα οποία εντοπίστηκαν στην οικία Καϊλή – Τζιόρτζι,καθώς και άλλες 750.000 ευρώ,οι οποίες εντοπίστηκαν και αυτές σε μία βαλίτσα δωματίου-ξενοδοχείου των Βρυξελλών και στην κατοχή μάλιστα του πατέρα της,πρώην πλέον αντιπροέδρου του ΕΚ, Αλέξανδρου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο