ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΡΟΜΑ:ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ & ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ

“Περιμένω με αγωνία να με καλέσει ο ανακριτής προκειμένου να απολογηθώ και να δώσω εξηγήσεις, για τη νέα δίωξη σε βάρος μου, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο”,τόνισε χαρακτηριστικά-στα νέα του ΑΝΤ1-ο 34χρονος αστυνομικός,που πυροβόλησε και σκότωσε θανάσιμα τον 16χρονο Ρομά,για την νέα του συμπληρωματική κατάθεση,που καλείται να δώσει στις αρχές,καθώς ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη εις βάρος του,ύστερα από την νέα τροπή του γεγονότος.

Χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών-ύστερα από τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα-αποφάσισε την προσωρινή αποφυλάκισή του,αφού αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ωστόσο εκ νέου πρόκειται να κληθεί-κατά τις επόμενες ημέρες-προκειμένου να απολογηθεί,καθώς προέκυψε νέα δίωξη εις βάρος του.

“Και αυτή την φορά θα παρουσιαστούμε άμεσα ενώπιον του κου Ανακριτού για να αντιμετωπίσουμε την νέα ποινική δίωξη και θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση μας τεθεί για να βοηθήσουμε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση”ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του 34χρονου,Αλέξης Κούγιας.

“Θα ξανακαλέσουν τον αστυνομικό,για να καταθέσει,γιατί αλλάζει η κατηγορία-το παιδί έχει φύγει από τη ζωή-και καταλαβαίνεται…η κατάσταση στην οικογένεια,είναι δύσκολη.Εμείς προσπαθου΄με να εμψυχώσουμε την οικογένεια”,δήλωσε ο πρόεδρος ομοσπονδίας των Ρομά,Παναγιώτης Σαμπάνης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο