Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πλήθος Γαλαζοαίματων,αλλά και Ελλήνων επιφανών οικογενειών,παρευρέθηκαν-σήμερα στις 12 το μεσημέρι-στον Μητροπολικό Ιερό Ναό Αθηνών,προκειμένου να τιμήσει την μνήμη του εκλιπόντος,τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Βασιλιάδες,διάδοχοι,εκπρόσωποι βασιλικών οίκων,δούκες και δούκισσες,είναι μερικοί τίτλοι ανθρώπων,που έδωσαν το παρόν στην κηδεία του τέως Βασιλιά.Αισθητή η απουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ,ωστόσο παρούσα βρέθηκε η αδελφή του Βασιλιά Καρόλου-της Μ.Βρετανίας- πριγκίπισσα Άννα.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.Δίπλα το φέρετρο οι κοντινοί συγγενείς του τέως Βασιλιά.Η σύζυγός του Άννα Μαρία,μαζί με τα 5 της παιδιά,καθώς και τα εγγόνια της.Η αδελφή του εκλιπόντος Σοφία μαζί με τον σύζυγό της Χουάν Κάρλος,παράλληλα με τον γιο της Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο και την σύζυγο του Λετίθια.

Επίσης παρευρέθηκαν τα βασιλιά ζεύγη της Ολλανδίας, της Δανίας, της Σουηδίας, του Βελγίου, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο πρίγκιπας- διάδοχος Χάακον της Νορβηγίας με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ.

Από την κυβέρνηση παρέστη o αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμένος,καθώς και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.Επίσης παρευρέθηκαν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνιος Σαμαράς μαζί με την σύζυγό του,η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου,ευρωβουλευτής της ΝΔ και αναδεξιμιά του Τέως Βασιλιά και πολλοί άλλοι.

Μετά το πέρας της ακολουθίας,ο πρωτότοκος γιος του τέως Παύλος,διάβασε τον επικήδειο λόγο του,τόσο στα Ελληνικά,όσο και στα Αγγλικά,προκειμένου να γνωρίζουν τα όσα είπε,οι προσκεκλημένοι του από το εξωτερικό.

Ακολούθησε αυτοκινητοπομπή-κατευθυνόμενη στο Τατόϊ(χώρος ενταφιασμού του τέως)-όπου πρώτο ήταν το αυτοκίνητο που μετέφερε το τέως Βασιλιά και έπειτα ακολούθησαν τα οχήματα με του συγγενείς του και όχι μόνο.

Αξέχαστη θα μείνει η στιγμή που σήκωσαν στα χέρια τους το φέρετρο με το Τέως,τα ίδια του τα παιδιά,όπως επίσης και η στιγμή που η επί εξήντα χρόνια σύζυγός του Άννα Μαρία,έδωσε ένα στεφάνι,φτιαγμένο με τα ίδια λευκά λουλούδια,της ανθοδέσμης του γάμου της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο