ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε-σε ηλικία 89 ετών-ο μεγάλος ηθοποιός-το Παιδί του Λαού,Νίκος Ξανθόπουλος.

Ο ίδιος μάλιστα νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας,κατά το τελευταίο διάστημα.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος υπήρξε παιδί προσφύγων ποντίων,μεγάλωσε φτωχικά,αφού ο πατέρας του άλλοτε τσαγκάρης και άλλοτε ψαράς,με δυσκολία τα έφερνε βόλτα.Η μητέρα του ήταν αυτή που στάθηκε βράχος,καθώς ήταν και η μοναδική που τον μεγάλωσε,αφού ο πατέρας του απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Παρόλο τις οικονομικές δυσκολίες ο ίδιος κατάφερε να σπουδάσει στην Σχολή Εθνικού Θεάτρου-αν και η βαθιά του επιθυμία ήταν να γίνει φιλόλογος-μπαίνοντας στο προσκήνιο των Φώτων το 1957,με τον “Θίασο Κατερίνας” στην κομεντί “Βιργινία”.

Παράλληλα έκανε ένα περαστικό βήμα και από το μουσικό θέατρο.Συμμετείχε σε 24 θεατρικές παραγωγές και έπαιξε όλα τα είδη του θεάτρου. Το 1970 ίδρυσε δικό του θίασο και περιόδευσε στην Ελλάδα.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 τον κέρδισε ο κινηματογράφος,όπου μέσω αυτού έγινε και πασίγνωστος. Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1958 στην κωμωδία του Φίλιππα Φυλακτού “Το Εισπρακτοράκι”, στο πλευρό του Βασίλη Αυλωνίτη και του Νίκου Ρίζου.

Τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση έκανε το 1995 στην ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκου “Με τον Ορφέα τον Αύγουστο”.

Εκτός από το θεατρικό σανίδι και τις πολλές συμμετοχές του στον κινηματογράφο,ο Νίκος Ξανθόπουλος κατάφερε να ξεχωρίσει και στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού,όπου ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Απόστολος Καλδάρας,του έγραψε αρκετά τραγούδια,με αποτέλεσμα να καθιερωθεί και σε αυτόν χώρο,κάνοντας μάλιστα αρκετές περιοδείες τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό,τραγουδώντας για τους Έλληνες της διασποράς. Συνολικά έχει κυκλοφορήσει 9 άλμπουμ και 55 σινγκλς. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει γύρω στα 300 τραγούδια. Τα τραγούδια του υπογράφουν μεταξύ άλλων οι ‘Ακης Πάνου, Χρήστος Νικολόπουλος, Ξαρχάκος και άλλοι.

Παράλληλα ασχολήθηκε και με το τηλεοπτικό κοινό,αφού συμμετείχε και σε αρκετές ταινίες της TV και συγκεκριμένα se δραματικές σειρές.Το 1973 πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά Αγρίμια.

Στα τέλη του 2005 εξέδωσε σε βιβλίο την αυτοβιογραφία του “Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα”. Παντρεύτηκε δύο φορές και είχε τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο