Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΩΝ E-MAIL-42ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στην σύλληψη ενός 42χρονου από τη Ρωσία,προχώρησαν η Αρχές,ύστερα από τον εντοπισμό του,μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,για την αποστολή απειλητικών e-mail,τόσο στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”,όσο και σε έξι νοσοκομεία της πόλης.

Ο ίδιος φρόντισε να στείλει τα εν λόγω μηνύματα, εκφέροντας απειλητικό χαρακτήρα, επικαλούμενα το Ισλάμ και την ανατίναξη των κτιρίων,με την χρήση βόμβας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ:

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023) στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 42χρονο Ρώσο.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αντιτρομοκρατική ενώ στα ίχνη του έφτασε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο