ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΘΑΝΑΤΟΣ 2,5 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΑΓΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟ”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Εισαγγελική εντολή για την διερεύνηση της υπόθεσης, του θανάτου ενός 2,5κοριτσιού από τη Νιγηρία,όπου φιλοξενούνταν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός της Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Παράλληλα η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης θα ερευνήσει για το αν τελε΄στηκαν τα αδικήματα από τους υπεύθυνους,για το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,η μικρή είχε χρόνια προβλήματα με τις αμυγδαλές της.Οι γιατροί της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή,ωστόσο ο οργανισμός της δεν ανταποκρίθηκε και έπεσε σε κώμα.Παρά τις προσπάθειες των γιατρών,το κοριτσάκι κατέληξε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ,ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

“Θα ήθελα καταρχάς να δηλώσω ότι και ο ίδιος προσωπικά και τα μέλη του ιδρύματος αισθανόμαστε βαθιά συντετριμμένοι για το δραματικό γεγονός που συνέβη σήμερα και αφορά ένα παιδάκι 2,5 ετών που φιλοξενούταν στη δομή του Αγίου Στυλιανού, το οποίο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο του προσωπικού όσο και του ΕΚΑΒ, το οποίο ευχαριστούμε γιατί έφτασε άμεσα, δεν κατέστη δυνατό να το κρατήσουμε στη ζωή.

Οι στιγμές είναι πάρα πολύ δύσκολες, ο Άγιος Στυλιανός έχει μια μακρά ιστορία στη φροντίδα των παιδιών, μια τέτοια απώλεια δεν θλίβει απλά, συνταράζει όλους μας. Παρότι αφορά ένα παιδί που αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα, μόλις χθες είχε διακομιστεί κατόπιν εντολής του γιατρού του ιδρύματος και το είχαν δει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ειδικοί συνάδελφοι, τέθηκε σε αντιβιοτική αγωγή και φαρμακευτική αγωγή την οποία από χθες είχαμε ξεκινήσει, Παρόλα αυτά, η υγεία του επιδεινώθηκε τις πρωινές ώρες και με την παρέμβαση των βρεφοκόμων, έγιναν όλες οι προσπάθειες που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να το κρατήσουν στη ζωή.

Είμαστε σε επικοινωνία όπως οφείλουμε με τη μητέρα και την οικογένεια του παιδιού, τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τη συνδρομή τους. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες πάντοτε με σεβασμό στη μνήμη αυτού του παιδιού αλλά και ως οφείλει και η κάθε υπηρεσία και οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες σε δεύτερο χρόνο γιατί αυτή τη στιγμή προέχει η Αστυνομία να τελειώσει το έργο της και το παιδί να αναπαυθεί όπως ορίζει η αξιοπρέπεια των ανθρώπων, όπως πρέπει.

Θα γίνει ΕΔΕ. Η ΕΔΕ έχει να κάνει ότι όταν υπάρχει ένα τραγικό γεγονός ακόμη και όταν φαίνεται ότι έγιναν όλα όπως πρέπει αυτό πρέπει να αποδεικνύεται. Ο Άγιος Στυλιανός έχει φήμη, έχει ιστορία 100 χρόνων αλλά πέρα από αυτά, είναι ένα τραγικό γεγονός και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Είχε χρόνια προβλήματα με ωριλά θέματα. Γινόταν οι απαραίτητες ενέργειες και ακολουθούσαμε τις οδηγίες των γιατρών”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο