Πώς θα ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου

Κατά διαστήματα οι γκαρνταρόμπες όλων μας χρειάζονται μια ανανέωση. Αν νιώθεις πως έχει έρθει αυτή η στιγμή, αλλά παράλληλα δεν θέλεις να βγεις εκτός budget για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές.

  1. Σημείωσε όσα έχεις

Πρέπει να ξεκινήσεις με το να σημειώσεις όσα υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα σου. Έτσι, όταν θα έρθει η στιγμή για να κάνεις τα ψώνια που χρειάζονται για την ανανέωση, θα ξέρεις ακριβώς τι σου λείπει. Παράλληλα, αν μελετήσεις τα κομμάτια που ήδη έχεις, θα μπορέσεις να σκεφτείς τι περιλαμβάνει το στυλ σου και ποια είναι η αισθητική που σε εκφράζει. Αυτό θα διευκολύνει επίσης τις αγορές σου.

  • Επένδυσε σε κλασικά κομμάτια

Αν θέλεις να ενσωματώσεις καινούργια ρούχα ή παπούτσια στην ντουλάπα σου, είναι καλή ιδέα να επενδύσεις σε κλασικά κομμάτια. Σε κομμάτια, δηλαδή, τα οποία δεν φεύγουν από τη μόδα, χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τζιν παντελόνια και τα Hogan γυναικεία. Έτσι, θα μπορέσεις να συνεχίσεις να τα φοράς και στο μέλλον και παράλληλα να τα χρησιμοποιήσεις ως βάση για να κάνεις συνδυασμούς με άλλα, ίσως πιο ιδιαίτερα κομμάτια.

  • Πειραματίσου με τις υφές και τα μοτίβα

Η αλήθεια είναι πως οι συνδυασμοί δεν είναι πάντα εύκολοι. Αλλά για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου και να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνεις συνήθως, οι πειραματισμοί θα σε βοηθήσουν. Πειραματίσου, λοιπόν συνδυάζοντας διαφορετικές υφές (π.χ. δέρμα και denim), αλλά και διαφορετικά μοτίβα. Τα μοτίβα είναι σίγουρα πολύ πιο δύσκολο να συνδυαστούν, αλλά μπορείς πάντα να αναζητήσεις την έμπνευση που χρειάζεσαι και στα social media.

  • Χρησιμοποίησε τα αξεσουάρ υπέρ σου

Θα ξαφνιαζόσουν πόσο πολύ μπορεί μια ζώνη να αλλάξει ένα φόρεμα ή ένα παντελόνι. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, τα αξεσουάρ υπέρ σου, προκειμένου να δημιουργήσεις φρέσκα look. Αν μπορείς να κάνεις και layering στα κοσμήματά σου, τόσο το καλύτερο! Το καλό με τα  περισσότερα αξεσουάρ είναι ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε πολλά διαφορετικά looks, οπότε δεν χρειάζεται να επενδύσεις και σε τόσα πολλά. Προμηθεύσου μία τσάντα όπως οι FRNC που μπορούν να σταθούν τόσο σε πρωινά όσο και σε βραδινά Looks.

  • Αξιοποίησε τις εκπτώσεις

Οι χειμερινές εκπτώσεις είναι γεγονός. Είναι μία από τις καλύτερες ευκαιρίες λοιπόν να ψωνίσεις όλα αυτά που ήθελες. Αλλά προσοχή μη ξεγελαστείς από ψεύτικες προσφορές. Μία καλή έρευνα θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι είναι όντως ευκαιρία και δε θα ξοδέψεις τα χρήματά σου είστε σε πράγματα που δε χρειαζόσουν είτε σε μη ευκαιρίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο