ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τέσσερεις ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί στον Κορονοϊό, του γηροκομείου “Άγιος Παντελεήμονας” των Ιωαννίνων, όταν ο ιός τους μεταδόθηκε, μέσω των 2 υπαλλήλων, που εργαζόντουσαν στις εν λόγω μονάδες φροντίδας.

Οι ηλικιωμένοι –μόλις διαγνώστηκαν-μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής.

Το περιστατικό συνέβη, όταν υπάλληλος του γηροκομείου, που επισκέπτονταν συχνά και δεύτερη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, βρέθηκε θετικός στον Κορονοϊό.

Η μία-πρώτη υπάλληλος του Γηροκομείου “Ζωγράφιου”, παρουσίασε συμπτώματα του ιού, καθώς βρισκόταν σε άδεια και έτσι δεν προσήλθε να εργαστεί, ώστε να έρθει σε επαφή με τους ηλικιωμένους.

Ο δεύτερος υπάλληλος, εργαζόταν κανονικά στον Οίκο Ευγηρίας των Ζωσιμάδων, όπου και επισκεπτόταν και την άλλη δομή, με αποτέλεσμα να μεταδώσει τον ιό στους ηλικιωμένους.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ξεκίνησε τα Test Κορονοϊού,  σε 50 φιλοξενούμενους, για τις περαιτέρω ιχνηλατήσεις τους. Στο “Ζωγράφιο”, ζουν 45 ηλικιωμένοι, ενώ στο Γηροκομείο των Ζωσιμάδων-όπου λειτουργεί και κλινική χρόνιων παθήσεων- ζουν 135 ηλικιωμένοι.

Τα αποτελέσματα για το “Ζωγράφιο” είναι αρνητικά, ενώ για το γηροκομείο των Ζωσιμάδων, δεν έχουν γίνουν γνωστά.

Τις επόμενες ημέρες, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, ενδέχεται να επεκτείνει τις μονάδες αυξημένης φροντίδας, καθώς- οι μέχρι τώρα- ήδη υπάρχουσες, έχουν εξαντληθεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο