ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ….ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

photo:laike.gr

Ένα από τα σημαντικότερα φρούτα υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλούσια οφέλη στον οργανισμό μας, για μια ισορροπημένη υγεία, θωρακίζοντας την άμυνά μας και ενισχύοντας την φυσική μας κατάσταση, είναι αδιαμφισβήτητα η κατανάλωση των μήλων.

Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, φλαβονοειδών και φυτικών ινών. Περιέχει υψηλές ποσότητες Βιταμίνης C(προστασία των κυττάρων του οργανισμού και ενίσχυση της άμυνας), Βιταμίνες της ομάδας Β(καλή λειτουργία του μυϊκού και νευρικού συστήματος), Βιταμίνη Α και β-Καροτένιο(προστασία του δέρματος και της όρασης), Βιταμίνη Ε(αντιοδειδωτική δράση και αντιθρομβωτική), αλλά και Βιταμίνη Κ(καλή υγεία των οστών και την πήξη του αίματος).

ΤΑ ΕΥΕΡΓΗΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΜΗΛΩΝ

photo:fitagikas.gr
  • Συμβάλουν στην απώλεια βάρους: Με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό, μειώνουν την όρεξη.
  • Θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού μας, απέναντι σε ιώσεις.
  • Βοηθούν στην μείωση των επιπέδων «κακής» χοληστερόλης LDL στο αίμα. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
  • Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση του αίματος.
  • Πλούσια πηγή πολυφαινόλων(φλαβονοειδών), παρόμοιων αυτών που εμπεριέχονται στο τσάι και το κακάο.
photo:eshop.mymarket.gr
  • Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.
  • Η πηκτίνη στα μήλα, δρα ως πρεβιοτικό.
  • Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου(αποτελέσματα ερευνών).
  • Η αντιοξειδωτική τους φράση, συμβάλει στην προστασία των πνευμόνων, από τις οξειδωτικές βλάβες. (Χαμηλότερος κίνδυνος εμφάνισης άσθματος).
  • Συμβάλλουν στην καλή υγεία των οστών μας. Αυξάνουν την οστική πυκνότητα και την αντοχή των οστών.
  • Προστατεύει το στομάχι, από την αρνητική επίδραση ορισμένων αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.
  • Συμβάλλον στην επιβράδυνση της μείωσης των νοητικών λειτουργιών των ανθρώπων, λόγω της γήρανσης(Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer).
  • Βελτιώνει τα επίπεδα της όρασης και προλαμβάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη.

ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΜΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

photo:agriniotimes.gr

Συχνότερα θα συναντήσουμε την εκπληκτική ποικιλία μήλων γκόλντεν(γνωστά ως μπανανόμηλα), τα ξινόμηλα, τα γνωστά σε όλους μας φιρίκια, καθώς και τα ντελίσια.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΗΛΩΝ(ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ) ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ;

photo:siakos.gr

Σίγουρα η κατανάλωση των μήλων με την φλούδα, ωφελούν την υγεία μας περισσότερο. Ένα μεγάλο μέρος των φυτικών ινών, αλλά και των αντιοξειδωτικών τους στοιχείων, βρίσκονται στην φλούδα. Παράλληλα και η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την φλούδα.

Η κατανάλωση των βιολογικών μήλων, είναι πιο “άφοβη” όταν γίνεται με την φλούδα. Στα υπόλοιπα πιθανότατα να υπάρχουν μεγαλύτερη ποσότητα καταλοίπων των φυτοφαρμάκων.

Γι’ αυτό συνιστάται πριν την κατανάλωση, να γίνεται σχολαστικό πλύσιμο των φρούτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο