ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ(5,8 ΡΙΧΤΕΡ)-ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ-ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ 65ΧΡΟΝΟ ΝΕΚΡΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 65χρονος κάτοικος Μάρθας Ηρακλείου, στα χαλάσματα της εκκλησίας, που πραγματοποιούσε εργασίες, όταν ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 της κλίμακας ρίχτερ, συγκλόνισε σήμερα το πρωί, τις περιοχές του Ηρακλείου.

Ο σεισμός που είχε επίκεντρο το Αρκαλοχώρι, προκάλεσε αρκετές ζημιές τόσο σε σπίτια, όσο και σε καταστήματα πολλών περιοχών του Ηρακλείου.

Από το ισχυρό κύμα της δόνησης, τουλάχιστον 15 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ 1000 οικίες δεν μπορούν να κατοικηθούν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, πρόκειται να στηθεί ειδικός καταυλισμός, προκειμένου αν φιλοξενήσει αρχικά 2.500 ανθρώπους, στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Παράλληλα εκτιμάται πως ενδέχεται να χτιστούν και μικρότεροι καταυλισμοί, στις γύρω περιοχές, ειδικά για τους κατοίκους που δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τα χωριά ,στα οποία βρισκόντουσαν τα σπίτια τους.

Ακόμη οι σχολικές μονάδες της περιοχής, έχουν εκκενωθεί, ενώ παράλληλα διενεργείται έλεγχος, προκειμένου να καταγραφεί η εκτίμηση της κατάστασης, σε καλύτερο επίπεδο.

Μετασεισμικές ακολουθίες, σημειώθηκαν μετά τον κύριο σεισμό, μεγέθους 4,8 και 5,1 της κλίμακας ρίχτερ.

ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ!

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε, προς του κατοίκους του Ηρακλείου της Κρήτης, ώστε να αποφύγουν να μπουν στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που προηγήθηκε σήμερα το πρωί, προκειμένου να προστατεύσουν καλύτερα τις ζωές τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο