Πώς να προετοιμαστούμε για τον ερχομό του μωρού μας;

Ο ερχομός ενός παιδιού είναι ένα ευχάριστο γεγονός! Παρ’ όλα αυτά αν είναι το πρώτο παιδί για τους γονείς, γεμίζουν με ανησυχίες και άγχος για το αν θα τα καταφέρουν. Η αλήθεια είναι πως ένα μωρό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και έχει μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να γίνουν πολλές προετοιμασίες πριν φτάσει το μωρό στο σπίτι όπως να παρθούν κάποιες αποφάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι, να εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα αγαθά και να είναι καθαρό το σπίτι.

Στο ζευγάρι θα πρέπει να ανατεθούν ευθύνες. Όπως είναι φυσικό, η μητέρα καταναλώνει περισσότερες ώρες με το μωρό λόγω του θηλασμού, οπότε καλό είναι ο πατέρας να συμβάλει κάπου αλλού λίγο περισσότερο. Το νόημα εδώ είναι να ισορροπούνται οι δουλειές και γενικότερα οι ευθύνες μιας οικογένειας.

Τα απαραίτητα αγαθά που χρειάζεται να υπάρχουν είναι:

  • Πάνες, οι οποίες πρέπει να αγοραστούν ανάλογα με τα κιλά που θα είναι το μωρό για να εφαρμόζουν κατάλληλα και μωρομάντηλα για μωρά που είναι για πιο ευαίσθητο δέρμα.
  • Ρούχα όπως φορμάκια, σαλιάρες, κάλτσες, πανάκια και πολλά ακόμα. Πάρτε αρκετά γιατί λερώνονται συνεχώς και θα ξεμείνετε από ρούχα.
  • Απορρυπαντικά για τα ρουχαλάκια τους. Η φροντίδα του μωρού τις πρώτες μέρες https://www.eurekababy.gr/tiptepei-nagnorizei/ είναι πολύ σημαντική οπότε φροντίστε να πάρετε υποαλλεργικά απορρυπαντικά https://www.eurekababy.gr/ για να είναι καλύτερα για το δέρμα τους.
  • Για τις αλλεργίες του δέρματος, καλό είναι να αγοράσετε ειδικά σαπούνια για μωράκια που πωλούνται είτε σε φαρμακεία, είτε σε γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Αυτό θα βοηθήσει να μαλακώνει το δέρμα και αμέσως μετά το μπάνιο, τοποθετείστε μια κρέμα σώματος ενυδατική.
  • Φαρμακευτικά προϊόντα όπως μερικά απαραίτητα φάρμακα, θερμόμετρο και μερικές σύριγγες.
  • Πιπίλες, μπιμπερό και βρεφικό γάλα σε περίπτωση που κάποια μέρα κάτι πάει λάθος με τον θηλασμό. Είναι φυσιολογικό να συμβεί σε μια γυναίκα και συνήθως προέρχεται από ψυχολογικούς παράγοντες.

Η προετοιμασία του σπιτιού είναι σχετικά απλή. Φροντίστε να έχετε καθαρό το σπίτι όταν γυρίσετε από το μαιευτήριο για να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειας. Επειδή η καθημερινότητα θα αλλάξει, το μαγείρεμα και κάποιες άλλες συνήθειες όπως τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, θα σας καταναλώνουν και τον ελάχιστο χρόνο που θα έχετε. Φροντίστε να αποθηκεύσετε μερικά μαγειρεμένα φαγητά στην κατάψυξη και το σούπερ μάρκετ να ελαχιστοποιηθεί σε 2-3 φορές το μήνα. Αυτό συνεπάγεται με το να αγοράζετε μεγαλύτερες ποσότητες και να τις αποθηκεύετε στα ντουλάπια σας.

Τις πρώτες μέρες αρκετοί συγγενείς θα θέλουν να σας επισκεφτούν ώστε να δουν το μωρό, οπότε καλό είναι να θέσετε μερικούς κανόνες υγιεινής για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να κολλήσει κάτι το μωρό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο