ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ MICROSOFT & CROWDSTRIKE-ΠΤΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Προβλήματα τεχνικής βλάβης επικαλέστηκαν εταιρείες της Microsoft και Crowdstrike για την πτώση των συστημάτων της σε αεροδρόμια,εταιρείες τελεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης,καθώς και σε τράπεζες πολλών χωρών.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή,οι ειδικοί προσπαθούν να εντοπίσουν την αιτία των προβλημάτων εστιάζοντας σε δυσλειτουργίες κατά την ενημέρωση λογισμικού που έκανε η εταιρία κυβερνοασφάλειας, Crowdstrike σε διακομιστές της Microsoft

Πληθώρα αεροπορικών εταιρειών,καθήλωσαν τις πτήσεις με αποτέλεσμα οι ουρές αναμονής των επιβατών στα αεροδρόμια να γιγαντώνονται.

Ο αριθμός των εταιριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας αυξάνεται ώρα με την ώρα.μέχρι στιγμής προβλήματα αντιμετώπισαν η αυστραλιανή κρατική τηλεόραση ABC, το βρετανικό δίκτυο Sky News καθώς και το χρηματιστήριο του Λονδίνου.Αεροδρόμια ωστόσο όπως του Βερολίνου, το Άμστερνταμ- Σίπχολ και όλα τα ισπανικά, επηρεάστηκαν σημαντικά. Επίσης αμερικανικές εταιρίες Delta, United, American Airlines, αλλά και οι ευρωπαϊκές Air France, Ryanair καθώς και τρεις ινδικές,αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τηλεπικοινωνιών.

Ακόμη δύο νοσοκομεία στη βόρεια Γερμανία, στις πόλεις Λίμπεκ και Κίελο, ακύρωσαν τις μη επείγουσες επεμβάσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα,εξαιτίας του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Τέλος η εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρόμων στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι επηρεάστηκε από τεχνικό πρόβλημα του συστήματος πληροφορικής και ενδέχεται να προκύψουν ακυρώσεις την τελευταία στιγμή.

Από την πλευρά της ωστόσο η Microsoft ωστόσο σε ειδικό μήνυμά της αναφέρει:

«Υποβάθμιση υπηρεσίας», η Microsoft ανέφερε ότι οι χρήστες «ενδέχεται να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες του Microsoft 365.».

Τεχνικός τους ωστόσο αναφέρει πως: “Οι υπηρεσίες μας βελτιώνονται καθώς συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα άμβλυνσης”, αναφέρει η επιχείρηση της Microsoft σε μήνυμά της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Η Microsoft πρόσθεσε ότι κινητοποιείται «για τη διαχείριση αυτού του συμβάντος».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο