«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ! «ΤΑΜΠΟΥΡΩΜΕΝΟΙ»ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΝΟΨΕΙ ΕΦΟΔΟΥ ΕΛΑΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ
Έφοδος Αρχών και επιχείρηση έξωσης, επίκειται στη Μονή Εσφιγμένου του Αγίου όρους από τις Αρχές, καθώς εδώ και 12χρόνια κηρύχτηκε «παράνομη» η αδελφότητα και 118 παλαιοημερολογίτες που ζουν σε αυτήν.
Το γεγονός συμβαίνει από το 2002,όπου οι μοναχοί έχουν χαρακτηριστεί ως «καταληψίες».
Υποστηρικτές ωστόσο της Ιεράς Μονής έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή της Ουρανούπολης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τους μοναχούς ενόψει των προσεχών γεγονότων.
Μάλιστα έχει σταλεί στην Ιερά Επιστασία ειδικό προειδοποιητικό έγγραφο το οποίο αφορά την εν λόγω έφοδο και με την συνδρομή μάλιστα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και «βαρέων» οχημάτων.
Από την πλευρά τους ωστόσο οι συγκεκριμένοι μοναχοί κρατούν αρνητική στάση επί της ηγεσίας της Ορθοδοξίας, διακόπτοντας παράλληλα και την σύνδεσή τους με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις επικείμενες συναντήσεις εκπροσώπων της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Τέλος γνωρίζουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας εδώ και 20έτη έχει αναγνωρίσει επίσημα ως νόμιμη μόνο την νέα αδελφότητα η οποία έδρα τις Καρυές και όχι την παλαιά από την οποία αφαιρεί κάθε δικαίωμα και προνόμιο.
«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το μοναστήρι μέχρι θανάτου, εδώ είναι η πνευματική μας πατρίδα. Εδώ γεννηθήκαμε πνευματικά και εδώ θα πεθάνουμε. Οι αστυνομικοί το μόνο που κάνουν είναι υπάλληλοι, δεν τους παρεξηγώ. Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αυτό που τους λένε. Και κυνηγούν εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο γέροντας Μεθόδιος, υπέρμαχος των εκτεταμένω επισοδείων του 2013 για τα οποία είχε καταδικαστεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο