ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2024-ΔΕΙΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με τον πρωταθλητή της κολύμβησης Φλοράν Μανοντού και την Μελίνα Ρομπέρ-Μισόν από τον στίβο,ξεκίνησε χθες το βράδυ η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγ΄ωνων στο Παρίσι.

Μία παρέλαση αθλητών η οποία άνοιξε με την αποστολή της Ελλάδος και σημαιοφόρο τον Γιάννη Αντετοκούμπο αλλά και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.Η διοργανώτρια χώρα Γαλλία,κατέφθασε με πλοιάριο στα νερά του Σηκουάνα και με το όνομα φυσικά “Γαλλία”. Μεγάλος ενθουσιασμός για τους Γάλλους και όχι μόνο,που πήγαν από κοντά,προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή.

Μια τελετή στις όχθες του Σηκουάνα,η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο από κάθε υπερθέαμα,εδώ και 128χρόνια,από την αναβίωση των αγώνων αυτών.

Μια αθλητική γιορτή η οποία κράτησε 4 και πέρα γεμάτες ώρες.Ξεκίνησε στις 20:30 το βράδυ να μεταδίδεται από το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ.Περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες οι οποίοι είναι:αρχηγοί κρατών,επώνυμων και καλλιτεχνών,κροίσων,αθλητών και προπονητών διαφόρων κρατών,είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά,το συγκεκριμένο αθλητικό-φαντασμαγορικό γεγονός.

Ανάμεσά τους φυσικά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι Γάλλοι ωστόσο επιστράτευσαν πάνω 45.000 αστυνομικούς για την επίβλεψη των Ολυμπιακών Αγώνων,καθώς και έπραξαν απαγόρευση πτήσεων στο Παρίσι.,Μάλιστα την ώρα της τελετής έναρξης απαγορεύτηκαν όλες οι πτήσεις στον εναέριο χώρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο