ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΫ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ:ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ-ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Την τελευταία του πνοή,άφησε-σε ηλικία 12ετών-ο πασίγνωστος ομοφυλόφιλος-πιγκουίνος γκεντού Sphen,βυθίζοντας στην θλίψη τον σύντροφό του αλλά και τους θαυμαστές που τον αγάπησαν.

Πρόκειται για έναν πιγκουίνο ο οποίος υπέφερε από τους πόνους κατά τις τελευταίες ημέρες και οι υπεύθυνοι της κτηνιατρικής ομάδας του ενυδρείου αποφάσισαν την ευθανασία του.

Απαρηγόρητος ο σύντροφός του πιγκουίνος Magic,ο οποίος ήταν μαζί του από το 2018 και από τότε έμειναν αχώριστοι.

Οι ίδιοι μάλιστα υιοθέτησαν και δύο μικρά πιγκουινάκια τα οποία και μεγάλωσαν μαζί.

Η ομ΄άδα παράλληλα πήρε και μια άλλη σημαντική απόφαση:προκειμένου να πειστεί ο 8χρονος σύντροφός του Magic ότι ο Sphen έχει πεθάνει,τον πήγαν κοντά για να δει την σορό του και να καταλάβει ότι δεν θα τον ξαναδεί ζωντανό.Ακολούθησαν σκηνές μεγάλης θλίψης,αφού σύμφωνα με μέλος του προσωπικού του ενυδείου,: «Ο Μάτζικ άρχισε αμέσως να τραγουδά και τον ακολούθησε όλη η αποικία πιγκουίνων»

Πληροφοριακά οι πιγκουίνοι ζουν -κατά μέσο όρο-12 με 13 χρόνια και όταν βρουν τον σύντροφό τους,ζουν για πάντα μαζί μέχρι τα βαθιά τους γεράματα,μέχρι δηλαδή να τους χωρίσει ο θάνατος.

Η κτηνιατρική ομάδα ωστόσο εστιάζει στον 8χρονο Magic που για πρώτη φορά μπαίνει στην αναπαραγωγική του περίοδο,χωρίς τον Sphen.

ΠΗΓΗ: skai.gr (BBC)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο